Minerul va juca în deplasare cu Sticla Turda în prima etapă din Liga 3, seria 5

Luni, 12 august, la Casa Fotbalului, în sala „Nicolae Dobrin”, FRF a organizat tragerea la sorți pentru stabilirea calendarului competițional al ediției 2019-2020 a Ligii 3. Procedura de stabilire a programului s-a făcut pe baza Tabelei Berger pentru 16 echipe.

Noul sezon al Ligii 3 va fi format tot din 5 serii a câte 16 echipe. Vor promova în Liga 2 echipele aflate pe locul 1 în fiecare dintre cele cinci serii la finalul sezonului și vor retrograda un număr de 21 de echipe, astfel: 20 de echipe, respectiv ocupantele locurilor 16, 15, 14 și 13 din fiecare serie a Ligii 3, și o echipă, cea mai slab clasată de pe locul 12 din toate cele cinci serii. Pentru stabilirea acestei echipe se vor avea în vedere doar rezultatele înregistrate de aceasta doar cu echipele de pe locurile 1-11 din seria în care a evoluat.

Campionatul Ligii 3 urmează să înceapă pe 23 august 2019 și să se încheie pe 30 mai 2020, cu o săptămână mai târziu față de ediția recent încheiată. Prima parte a sezonului se desfășoară până pe 30 noiembrie, atunci când are loc etapa a 15-a. Partea a doua debutează pe 7 martie 2020, cu etapa a 16-a, și se încheie în jurul datei de 30 mai 2020, odată cu disputarea etapei a 30-a. În această perioadă, în retur, sunt programate și două intermediare, pe 8 aprilie (etapa 21) și 6 mai (etapa 26).

 

CSM Târgu Mureș a întâmpinat probleme cu bugetul în această vară, astfel că a luat decizia drastică de a se retrage din Liga 3, acolo unde ar fi debutat la finalul acestei luni. În consecință, FRF a aplicat de urgență schimbări în seriile din Liga 3 pentru a ocupa locul rămas vacant. Astfel, în Seria a 5-a, în locul echipei mureșene a fost adusă Metalurgistul Cugir, echipă repartizată inițial în Seria a 4-a.

Programul primei etape (24 august 2019)

  • SCM Zalău – Unirea Dej
  • Viitorul Șelimbăr – Unirea 1924 Alba Iulia
  • ACS Unu Fotbal Club Gloria – Sănătatea Cluj
  • Avântul Reghin – AFC Odorheiu Secuiesc
  • CS Sânmartin – Luceafărul Oradea
  • CFR Cluj 2 – Industria Galda
  • Sticla Arieșul Turda – CS Minaur Baia Mare
  • ACS Fotbal Comuna Recea – Metalurgistul Cugir

 

Luceafărul Oradea – s-a retras din Liga 2 și i-a luat locul în Liga 3 retrogradatei ACS Energeticianul

Olimpic Cetate Râșnov – mutată din Seria a V-a în Seria a III-a, Industria Galda și Unirea 1924 Alba Iulia – mutate în Seria a V-a din Seria a IV-a

Viitorul Șelimbăr, CS Sânmartin, SCM Zalău, CSM Târgu Mureș – promovate din Liga 4;

AFC Hărman – fostă componentă a seriei, s-a retras din competiție

CSM Târgu Mureș s-a retras din campionat, iar locul ei în serie a fost luat de Metalurgistul Cugir, adusă din Seria a IV-a

CSM Satu Mare nu a fost primită în Liga 3.