Minaur Baia Mare a pierdut dramatic calificarea în Final Four-ul Cupei României

Soarta partidei din sferturile de finală dintre Minaur Baia Mare și SCM Politehnica Timișoara a fost decisă la aruncările de la 7 metri. După un final de meci nebun terminat la egalitate (24 -24), băimărenii au ratat primele două execuții, iar Timișoara a marcat tot ce se putea în poarta apărată de Adrian Țenghea și Aliaksandr Markelau, astfel că scorul final al partidei a fost 26-28. Pentru Minaur Baia Mare a fost ultimul meci jucat în acest an în fața propriilor suporteri, urmând ca partidele din Liga Zimbrilor să fie reluate la finele lui ianuarie 2019.

Prima repriză le-a aparținut băimărenilor, care au condus și la o diferență de 4 goluri în două momente diferite. Este vorba despre minutul 21 și minutul 27 al partidei. Spre finalul reprizei, Timișoara a mai redus din diferență, scorul la pauză fiind de 14-12.

În repriza secundă, timișorenii intră în joc mult mai motivați. Minaur Baia Mare ratează mult și în minutul 37 Politehnica preia conducerea pe tabelă (16-15). Minaur Baia Mare se mobilizează și reușește să conducă din nou la două goluri, scor 18-16. Finalul de partidă este unul de infarct. În minutul 57, Albert Cristescu egalează la 22, apoi, rând pe rând, marchează și Timișoara și Minaur Baia Mare, astfel că scorul e din nou egal cu două minute înainte de fluierul de final. Cu 20 de secunde înainte de sfârșitul partidei, arbitrii dau 7 metri pentru Baia Mare, transformat de către Andrei Popescu. Minaur revine în avantaj pe tabela de marcat, dar bucuria durează prea puțin. Antrenorul Timișoarei cere Time Out, dictează schema pentru Marius Sadoveac, iar fostul jucător al Minaurului înscrie pentru 24-24 cu 3 secunde înainte de finalul meciului. Adrian Țenghea repune mingea în joc, doar că aceasta este ținută de pivotul Antonio Pribanic. Arbitrii nu dau nici 2 minute eliminare, nici 7 metri, astfel că soarta partidei este decisă dramatic la aruncările de departajare. La aruncările de la 7 metri, Minaur Baia Mare ratează prin Andrei Popescu și Georgel Haiduc, în timp ce timișorenii au înscris.

CS Minaur Baia Mare: Adrian Țenghea ( 12 intervenții), Aliaksandr Markelau, Călin Căbuț (6 goluri), Vojislav Brajovic (5 goluri), Alexandru Csepreghi (4 goluri), Andrei Popescu (3 goluri), Albert Cristescu (3 goluri), Georgel Haiduc (2 goluri), Robert Nagy (1 gol), Tudor Botea ( 1 gol), Predrag Vujadinovic (1 gol), Daniel Mureșan, Yurii Pop, Benjamin Szabo, Tudor Marta, Leonard Ștefan.

Antrenori: Raul Fotonea, Alexandru Sabou.