Minaur a dat start meciurilor de pregătire.

Echipa masculină de handbal CS Minaur Baia Mare a dat startul meciurilor amicale de pregătire, vineri seara în fața propriilor suporteri, înfruntând una din echipele bune ale campionatului național, Poli Timișoara.

Peste 500 de spectatori, dornici să revadă echipa în noua ei componență, au asistat la un meci desfășurat într-o sală în care căldura, în ciuda eforturilor făcute de organizatori, i-a pus la încercare pe spectatori și a influențat vizibil jocul ambelor echipe.

Din echipa de start a băimărenilor au absentat Nikola Lazic, așteptat să ajungă la lot abia săptămâna viitoare, din cauza unor probleme cu viza, Iulian Halcă, aflat în recuperare după o problemă medicală, Stoean și Simulescu nerecuperați și Tudor Marta care la Mamaia conduce spre titlul de campioană națională echipa feminină de Beach Handbal a clubului.

Oaspeții au adus la Baia Mare un lot cu câteva schimbări față de anul trecut și cu doar 6 jucători români pe foaia de joc.

Meciul a fost echilibrat, atât în teren, cât și pe tabela de scor, Minaur conducând cu un gol avans până la 4-3. Pe fondul câtorva nesincronizări în apărare și a unor ratări pe faza de atac ale băimărenilor, Poli s-a desprins până la 9-13.  Nici timeout-ul luat de Raul Fotonea și nici cele câteva goluri spectaculoase ale lui Mureșan sau Ragot nu ne-au ajutat să revenim în meci. Mai mult, timișorenii s-au desprins și cu 5 minute înainte de finalul reprizei conduceau deja cu 5 goluri (13-18).  Nici finalul primei părți nu a reușit să ne aducă mai aproape, în ciuda schimbărilor făcute pe parcurs. Scor final la pauză 14-21.

A doua repriză a debutat din nou cu o scurtă perioadă de echilibru, după care, profitând de câteva mingi bâlbâite dar și de 2-3 ratări incredibile ale băieților noștri, politehniștii s-au desprins la 9 goluri (15-24).  A urmat în partea a doua a reprizei o cursă de recuperare la care și-au adus un aport important jucătorii tineri. Jocul în apărare, per ansamblul celei de a doua reprize a fost unul mult mai bun și cu o mai bună concentrate și pe faza de atac am reușit să ne apropiem pas cu pas de adversarii noștri (19-26, 21-26). Cu 7-8 minute înainte de final Minaur reduce avansul de 9 goluri din debutul reprizei la doar 4 (26-30). Goluri frumoase ale lui Yuri Pop, Alin Câmpan sau Alexandru Sabou au făcut deliciul suporterilor și au făcut ca Minaur să câștige a doua repriză. Din păcate timpul nu a mai fost suficient pentru a ne aduce per total în avantaj, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul 30-33.

Minaur: Portari – Apostu (1 intervenție), Bucătaru (4), Răzvan Pop (5). Jucători: Mureșan (6 goluri) , Ragot (6), Sabou (4), Haiduc (3), Yuri Pop (3), Botea (2), Bușecan (2), Căbuț (2), Câmpan (2), Cristescu, Mihai, Nagy, Popescu, Szabo, Bodnărescu.