Fetele câștigă la scor de rugby meciul din prima etapă

Meci fără istoric în prima etapă a Diviziei A, seria B. Echipa feminină a CS Minaur Baia Mare a câștigat categoric confruntarea cu ACS Chișul Chișineu Criș.

Desfășurat în prezența a aproximativ 500-600 de suporteri, meciul a părut că va fi echilibrat în primele 4-5 minute. Pentru adversarele noastre au fost singurele momente în care au reușit să se mențină aproape. A urmat un galop de sănătate în care băimărencele au reusit ”consecutive” de 4 și chiar 6 goluri. Practic, în prima repriză miza a fost aceea de a avea în permanență un număr dublu de goluri marcate, față de cele primite (8-4, min. 10; 12-6, min. 16; 14-7, min. 20; 20-10, min. 29). La pauză scorul înregistrat pe tabelă a fost de 21-10.
Arădencele sunt cele care marchează primele în a doua parte, însă de aici și până la final acestea concretizează pe tabelă în medie un gol la 5 minute. Fetele noastre reușesc să înscrie din nou câte 4,5,6 goluri consecutive, astfel încât obiectivul a rămas doar acela de a depăși 40 de goluri marcate. O repriză secundă fără istoric și fără miză în care am mai introdus mingea în poartă de 23 de ori și am primit doar 7 goluri. Scor final 44-17.

Antrenoarele Simona Maior Pașca și Ioana Marta au rulat întreg lotul și singurele care nu și-au înscris numele pe lista marcatoarelor au fost portărițele. Am jucat din nou foarte bine pe extreme de unde am marcat nu mai puțin de 18 goluri. E adevărat că la fel de bine a mers și jocul pe contraatac, cel puțin jumătate din goluri fiind marcate astfel și datorită unei apărări eficiente care a interceptat multe mingi pe atacul adversarelor. Trebuie să recunoștem că s-a și ratat destul de mult, însă în condițiile diferenței liniștitoare de scor acest lucru nu a afectat jocul echipei. De remarcat pofta de joc a Alexandrei Pricop, care a fost golghetera meciului cu 8 reușite.

CS Minaur Baia Mare – ACS Crișul Chișineu Criș: 44 – 17 (21 – 10)
Arbitri: Bogdan Gherman si Florin Horoba (Bistrița)
Aruncari de la 7m: 5/2 (transformate 5-2)
Minute de eliminare: 2/8
CS Minaur: Portari: Cristina Enache (7 intervenții), Andreea Nastasă (13), Monica Rusu (8) Alexandra Pricop – 8 goluri (2 din 7m), Iulia Bledea – 6 (1 din 7m), Andrada Preda – 6, Andreea Tecar – 5 (1 din 7m), Andreea Lipară – 4, Yuliia Zaremba – 3, Andryana Naumenko – 2, Daiana Gaiu – 2, Yuliia Poradnyk – 2, Mariana Mykytei – 2, Cristina Andrita – 2 (1 din 7m), Oana Bondar – 1, Oana Bidascu – 1. Antrenor principal – Simona Maior Pașca, antrenor secund – Ioana Marta.
În etapa următoare fetele joacă în deplasare cu CS Dacia Mioveni 2012, sâmbătă 23 septembrie, de la ora 17.00.