Egal spectaculos în al doilea amical cu Poli

Sala Sporturilor Lascăr Pană a gazduit sâmbătă de la ora 11.30, în prezența a aproximativ 300 de spectatori, al doilea amical al weekend-ului dintre CS Minaur și Poli Timișoara.

După ce cu o zi înainte Minaur a fost învinsă cu 33-30, băimărenii și-au propus să se apere mai bine și să fie mai eficienți în atac. Primele minute ale jocului au fost echilibrate, în minutul 6 scorul fiind 2-2. Din acest moment timișorenii au fost mai concentrați pe ambele faze de joc și în urma câtorva intervenții reușite ale portarului Savic, dar și datorită unor nesincronizări din apărarea noastră au dus scorul la 3-7 în minutul 10. O eliminare a lui Mureșan ne-a făcut și mai vulnerabili în apărare și în consecință Poli se desprinde la 4-10 în minutul 18, profitând de alte 2-3 ratări ale echipei noastre. Time out-ul luat de Raul Fotonea îi trezește la realitate pe ai noștri și în următoarele 7-8 minute reușim să înscriem de 6 ori fără să primim gol, și grație unor intervenții de excepție ale lui Răzvan Apostu, care în acest interval a apărat și o lovitură de la 7 metri (min. 26 10-10). Finalul reprizei ne prinde în avantaj, după ce, păstrând inițiativa și fiind mai exacți în apărare, am mai marcat 3 goluri. Scor la pauză 13-11.


Repriza a doua începe tot sub semnul dominării echipei noastre care în minutul 8 conducea deja cu 16-12. La jumătatea reprizei băimărenii conduc în continuare cu avans confortabil de 3 goluri, 18-15. O eliminare a lui Nagy oferă adversarilor noștri ocazia să se apropie la două goluri în minutul 20 (20-18). Influențați probabil de oboseală și de căldura mare, jucătorii celor două echipe au început să se întreacă în ratări. Minaur marchează golul cu nr 21 în minutul 23 (21-19), gol ce s-a dovedit a fi și ultimul marcat de gazde. Au urmat nu mai puțin de 7-8 ratări, unele dintre ele din poziție unu la unu. Profitând de această situație universitarii au egalat în ultimul minut, pe contraatac, după o ratare a lui Mureșan. Time out-ul luat cu câteva secunde înainte de final nu a dat rezultate, jucătorii de la Minaur nereușind nici măcar să creeze o fază de poartă. Astfel meciul s-a încheiat cu scorul 21-21.

Minaur: Portari – Apostu (7 intervenții, 2 7 metrii apărate), Bucătaru (3), Răzvan Pop (5). Jucători: Mureșan (2 goluri) , Ragot (3), Sabou (1), Haiduc (1), Yuri Pop (1), Botea (2), Bușecan, Căbuț (2), Câmpan (2), Cristescu (2), Mihai, Nagy, Popescu (5), Szabo, Bodnărescu.

Minute eliminare: Minaur 10, Poli 8