Dublă victorie împotriva vicecampioanei Ucrainei

Marți și miercuri echipa feminină de handbal a CS Minaur a disputat două meciuri amicale în compania vicecampioanei Ucrainei, Karpaty Uzhgorod.

Echipa oaspete s-a prezentat la aceste meciuri cu un lot ușor afectat de câteva accidentări. În ciuda acestui fapt au prestat un joc ambițios, punând pe alocuri probleme echipei noastre aflată la ultimele meciuri de pregătire înainte de startul campionatului.

Faza de joc in timpul meciului amical de handbal CS Minaur Baia Mare – Karpaty Uzhgorod, in Sala Sporturilor Lascar Pana, marti, 5 septembrie 2017. FOTO: Paul Ursachi / www.upfoto.ro

Primul meci (05.09, ora 18.30) a debutat cu o ușoară dominare a băimărencelor, care în prima repriză au fost conduse o singură dată (0-1), după care au preluat conducerea și până la jumătatea reprizei s-au desprins chiar la 5 goluri (9-4). Ultimele 10 minute le-au aparținut oaspetelor, acestea apropiindu-se la un singur gol până la finalul reprizei (11-10).

Ucrainiencele încep foarte bine repriza a doua și preiau conducerea după 3 goluri consecutive. A fost ultima dată când oaspetele au fost în avantaj. A urmat o serie de 9 goluri, întreruptă de o singură reușită a vicecampioanelor ucrainiene (20-14, min 43). Până la finalul meciului s-a păstrat diferența de 5-6 goluri, tabela de marcaj consemnând scorul de 26-21.

CS Minaur Portari – Enache, Nastasă, Rusu; Jucătoare: Preda (6 goluri), Zaremba (6), Preda (4), Lipară (4), Naumenko (3), Andrița (2), Poradnyk (2), Prikop (1), Bidașcu (1), Mykytei (1), Tecar (1)

Faza de joc in timpul meciului amical de handbal CS Minaur Baia Mare – Karpaty Uzhgorod, in Sala Sporturilor Lascar Pana, miercuri, 6 septembrie 2017. FOTO: Paul Ursachi / www.upfoto.ro

Al doilea meci desfășurat miercuri înainte de amiză (06.09, ora 11.30) a fost unul echilibrat pe toată durata sa. Băimărencele au jucat totuși mai bine, chiar dacă în primele 10 minute au fost în mod constant cu un gol în urma adversarelor, reușind să preia conducerea  abia în minutul 14 (9-7). Avantajul de două goluri a fost consemnat și la sfârșitul reprizei (15-13).

Repriza a doua le-a avut la conducere pe băimărence până în minutul  40 când ucrainiencele s-au desprins la 3 goluri (19-22). A fost ultima dată când acestea au fost în avantaj. După un time-out inspirat al Simonei Maior Pașca, fetele noastre au recuperat diferența. Cu 30 de secunde înainte de final, la scorul 28-28, băimărencele combină eficient pe linia de 9 metri și marcheză golul victoriei (29-28).

CS Minaur Portari – Enache, Nastasă, Rusu; Jucătoare: Tecar (6 goluri), Andrița (5), Naumenko (3), Bledea (3), Preda (3), Zaremba (2), Prikop (2), Poradnyk (2), Bondar (2), Mykytei (1).