Cu Andreea Popa și Anca Polocoșer în lot, România învinge Ucraina

Echipa națională de handbal feminin a României a debutat cu o victorie în campania de calificare la Euro 2020, întrecând Ucraina cu 27-24 (15-12) în Sala Sporturilor “Dumitru Popescu Colibași” din Brașov. Din grupa F mai fac parte echipele Poloniei și Insulelor Feroe.

Pe foaia de joc au fost trecute și cele două sportive de la CS Minaur convocate pentru această acțiune, Andreea Popa și Anca Polocoșer. Prima dintre acestea a intrat mai multe faze de apărare în partea a doua a jocului.

România: Yulia Dumanska (5 intervenții), Denisa Dedu (4 intervenții) – Cristina Laslo 8/11 (2 din 7m), Eliza Buceschi 6/11 (3 din 7m), Aneta Udriștioiu 3/3, Valentina Ardean Elisei 3/4, Crina Pintea 3/5, Daria Bucur 2/3, Lorena Ostase 1/1, Laura Moisă 1/3, Mădălina Zamfirescu 0/1, Andreea Adespii Molnar 0/1, Raluca Băcăoanu, Elena Florică, Andreea Popa, Anca Polocoșer. Antrenori: Tomas Ryde și Costică Buceschi.

Primele două clasate din cele șapte grupe preliminare se vor califica la turneul final, găzduit de Norvegia (Trondheim, Stavanger, Oslo) și Danemarca (Herning), în perioada 4-20 decembrie 2020.

Pe 29 septembrie, de la ora 18.00, România va juca în deplasare, la Torshavn, cu Insulele Feroe, joc ce va fi arbitrat de suedezii Andrej Smailagic și Sandro Smailagic.