CS Minaur va deveni FC Maramureș și vrea două promovări consecutive

Astăzi, a avut loc o conferință de presă în sala Europa, susținută de primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, discuția gravitând în jurul echipei de fotbal din oraș, ocupanta locului 2  în seria 5 a Ligii a 3-a după încheierea turului. Au fost prezenți la întâlnire membri ai staff-ului și cinci jucători nou veniți.

Primarul Cătălin Cherecheș a subliniat în mai multe rânduri că este obligatoriu ca la finalul sezonul CS Minaur să promoveze în Liga 2, urmând că în sezonul viitor să se atace promovarea în Liga 1. “Am creat un corp de specialiști care să suțină din punct de vedere tehnic, din punct de vedere al strategiei, acest obiectiv al nostru, dar în special de a construi echipa de sezonul viitor, pentru a promova în Liga 1, după primul an de prezență în Liga 2. Acesta este parcursul accelerat pe care ni-l dorim.”

“Autoritatea locală își asumă câteva lucruri. În primul rând crearea bazei sportive. Cu terenuri de antrenament, cu teren de joc. Obiectivul este promovarea în Liga a 2-a pentru echipa care astăzi se numește, oficial, Minaur Baia Mare. Clubul Minaur va fi divizat în trei entități: una se va numi FC Maramureș și vă pot spune că eu am înregistrat la OSIM această marcă și o voi dona municipiului Baia Mare. Minaur va rămâne echipa de handbal băieți, iar cea de handbal fete se va numi HCM Baia Mare. Restul secțiilor, escaladă și automobilism, vor rămâne în cadrul clubului Minaur”.

“Vreau să-i mulțumesc dlui Tibor Selymeș pentru faptul că a făcut acest pas generos sper Baia Mare și spre construcția noastră, din postura omului care ne oferă consultanță, sprijin și, de ce nu, credibilitate în acest proiect. Rolul lui va fi și mai consistent din momentul în care echipa va fi deja în Liga 2. Vreau să-i mulțumesc și dlui Romulus Buia, care ne va ajuta la reconstrucția FC Maramureș.”

“Avem un proiect depus și aprobat pentru reabilitarea stadionului de pe Dealul Florilor, cu tot ceea ce este necesar pentru ca acest stadion să poată fi omologat pentru Liga a 2-a. În paralel, proiectul nostru este mai amplu. Vom participa mai mulți consilieri, specialiști, la următoarea ședință a Consiliului Local al comunei Recea, pentru a definitiva ceea ce înseamnă mutarea unor zone administrative, încât zona dintre comuna Recea și municipiul Baia Mare, de la stadionul pe care dânșii îl au până la centura orașului să devină arie administrativă a municipiului Baia Mare, să putem să achiziționăm acele terenuri. În continuare acelei baze sportive, vrem prin Compania Națională de Investiții să construim un stadion. Peste drumul de acces sper municipiul Baia Mare avem aprobată construirea unei săli polivalente de 6.000 de locuri.”

 

Sunt nume noi în ceea ce privește staff-ul tehnic și administrativ: Tibor Selymes (fostul internațional român este director de imagine), Florin Darida (manager sportiv), Romulus Buia (consilier tehnic), Cosmin Filip (team manager), Adrian Șuta (delegat), Dorin Toma (antrenor principal), Vlad Ungureanu (antrenor secund), Marius Marian (antrenor cu portarii), Ciprian Brândușel (masor), Ilgam Abdulnasymov (preparator fizic).

Tibor Selymeș: “Mulțumesc dlui primar pentru invitația și încrederea acordată. Obiectivul este clar, doar că până la promovarea în Liga 1 trebuie să ne concentrăm serios pe promovarea în Liga a II-a. Sunt câțiva jucători de valoare, unii dintre ei au jucat și în prima  diviziei și am încredere că ne pot ajuta să promovăm. Pentru a ajunge în prima ligă, cum zicea și dl primar, avem nevoie nu numai de jucători, avem nevoie și de infrastructură.”

Romulus Buia: “Mă bucur că am venit aici, unde se dorește performanță. Din prima zi în care am discutat cu dl primar mi-am dar seama că asta se dorește. Vreau să le mulțumesc celor de la Recea, unde am activat mai bine de patru ani. Acest proiect trebuie să reușească, trebuie să promovăm.”

Cosmin Filip: “Baia Mare trebuie să revină cel puțin la nivelul ligii secunde. Va fi greu, iar cu acești jucători care au venit și care vor mai veni sperăm să ne îndeplinim obiectivul”.

 

Cristian Bud (născut în Baia Mare, 26 iunie 1985), vârf de atac. A evoluat pentru Liberty Salonta, Gaz Metan Mediaș, CFR Cluj Napoca, FC Bihor, Pandurii Târgu Jiu, Milsami Orhei (Rep. Moldova), Poli Timișoara, Concordia Chiajna, Yverdon Sport (Elveția), Turris Turnu Măgurele. Are în palmares patru titluri naționale (trei cu CFR și unul cu Milsami, precum și două Cupe ale României cu CFR Cluj.

“Am venit acasă după 14 sau 15 ani. Mă bucur foarte mult că fac parte din acest proiect, din această construcție. Vrem ca fotbalul din Baia Mare să fie din nou acolo unde trebuie. Am avut mai multe oferte, dar când am intrat in biroul dlui primar pentru prima dată am aflat ce se dorește, că este o dorință foarte mare de performanță”.

Paul Ștefan Batin (născut în Baia Mare, 29 iunie 1987), vârf de atac. A evoluat pentru: FC Baia Mare, CFR Cluj Napoca, UTA, Pandurii Tg. Jiu, FC Brașov, FC Botoșani, Dinamo, Miedz Legnica (Polonia), Concordia Chiajna, Doxa Katokopia.

“Am aflat de acest proiect și mi-a plăcut. Sunt plecat de acasă de câțiva ani și mă bucur foarte mult că m-am reîntors. Mă bucur că fac parte din acest proiect și sper din tot sufletul ca la sfârșit să fim cei care se bucură.”

Cristian Iulian Onțel (născut în București, 5 aprilie 1998, nijlocaș sau atacant. A evoluat pentru Steaua (FCSB, prima și a doua echipă), Academica Clinceni, Voința Turnu Măgurele, Național Sebiș, Lugoj și Popești Leordeni.

Claudiu Pamfile (născut în Tecuci, 14 ianuarie 1997), fundaș. A evoluat pentru FC Brașov, AFC Hărman și la AFC Hermannstadt, de unde a și venit la CS Minaur.

Yaya Zoua – este un mijlocaș camerunez, născut în 1996, aflat în probe la echipa din Baia Mare.

Din lotul echipei CS Minaur nu mai fac parte patru fotbaliști, toți încheindu-și pe cale amiabilă înțelegerile: Alexandru Muscă, Alexandru Mitracu, Vlad Suciu și Raul Stanciu.

la acest link puteti urmări toată conferința de presă – https://www.facebook.com/catalincherechespaginaoficiala/videos/462034318073086/