CS Minaur joacă duminică finala campionatului național de Beach Handball

În perioada 4-6 august se de desfășoară pe plaja Flora din Mamaia turneul final al campionatului național de Beach Handball. CS Minaur este reprezentată acolo pentru prima dată de echipa feminină de junioare A.
La această categorie de vârstă au participat 6 echipe, competiția desfășurându-se în sistemul fiecare cu fiecare, urmând ca primele două clasate să joace finala pentru titlul de campioană. În primele două zile fetele noastre au câștigat rând pe rând toate cele 5 meciuri învingând categoric cu 2-0 (mai exact caștigând ambele reprize) toate celelalte participante (cu o excepție) și clasându-se pe primul loc. Un singur meci s-a încheiat cu 2-1 pentru Minaur, după repriza decisivă de shootout (lovituri de departajare specifice Beach Handball-ului). Locul doi a fost ocupat de CSS1 Constanța, echipă care are în componență câteva jucătoare din lotul național.
Finala va avea loc duminică, 6 august, de la ora 10.00. Dat fiind faptul că în primul meci CS Minaur a învins, am putea spune, categoric, în ciuda unui meci foarte disputat, ne dă speranțe în vederea câștigării în premieră, la prima participare, a trofeului de campioană. Nu putem trece cu vederea că meciul se joacă practic ”acasă” la adversarele noastre și că ambițiile sunt foarte mari, în ciuda faptului că acest sport este destul de nou în peisajul competițiilor din România. Miza pe termen lung este alcătuirea unei echipe pentru participarea la Olimpiada din 2024, an în care se speră ca Beach Handbalul să devină sport olimpic.
O eventuală reușită a fetelor noastre în finala de pe litoral va fi cu atât mai specială cu cât practic echipa noastră a avut ocazia să se antreneze efectiv pe nisip doar cu ocazia celor două turnee Baia Mare Beach Handbal Challenge organizate în ultimii doi ani în orașul nostru. Asta spre deosebire de constănțence, care au plaja ”la doi pași” de casă.
Iată și lotul cu care am câștigat toate cele 5 meciuri și cu care vom aborda finala de duminică: Pricop Alexandra, Nastasă Andreea, Naumenko Andriyana, Mykytei Mariana, Dumanska Marina, Pricop MarinelA, Argyelean Petruta, Siman Claudia, Mocan Florina.