CS Minaur Baia Mare vs FTC Rail Cargo 18 – 46 Fetele noastre punctează la ambiție și determinare

Sala Sporturilor Csenger (Ungaria) a găzduit vineri după-amiază de la ora 17.00 un amical internațional de gală între echipele de handbal feminin CS Minaur Baia Mare și FTC Rail Cargo Hungary Budapest (Ferencvaros).


Meciul s-a desfășurat într-o sală relativ plină, fiind prezenți suporteri din ambele tabere. Vicecampioana Ungariei, sfertfinalistă a ultimelor două ediții de Liga Campionilor a aliniat cea mai bună formație posibilă. Fetele noastre au început cu multă ambiție și au deschis scorul, după mai multe parade consecutive ale Cristinei Enache. Experiența și valoarea net superioare ale adversarelor noastre și-au spus însă cuvântul și FTC s-a desprins pas cu pas, băimărencele reușind să țină aproape doar până prin minutul 7 când scorul era 7-4 pentru maghiare. Determinarea fetelor de la Minaur s-a lovit însă de o serie de parade senzaționale ale portăriței Melinda Szikora și de o apărare foarte bine organizată. Câteva greșeli de coordonare în atac au provocat primirea mai multor goluri consecutive pe contraatac, goluri care au dus Ferencvaros la scorul de 12 – 5. A doua parte a primei reprize a fost la fel carecterizată de un joc ambițios al echipei noastre, neconcretizată însă pe faza de atac unde jucătoarele noastre, în ciuda unui joc combinativ frumos, au greșit destul de multe pase. Până la final am mai marcat de două ori, scorul reprizei fiind 20 – 7.


A doua repriză am început din nou bine dar am ținut pasul numai primele 5-6 minute. O apărare ceva mai bună, cu câteva intercepții finalizate pe contraatac, dar și câteva reușite frumoase pe atac pozițional, au avut ca efect marcarea de către echipa noastră a 11 goluri. Din păcate, probabil din cauza emoțiilor și a unei ușoare lipse de concentrare am continuat să pierdem mingi, mai ales pe pozițional, situație de care experimentatele jucătoare ale FTC au profitat la maxim. Ne-a fost potrivnică și poarta maghiarelor, poartă în care ambele portărițe au evoluat la nivel de Liga Campionilor. Meciul s-a încheiat cu scorul de 46 – 18 pentru adversarele noastre.
Felicităm echipa pentru ambiția și determinarea de care au dat dovadă și suntem siguri că această experiență va fi tratată ca un antrenament util ce le va fi deosebit de benefic în tentativa de promovare pe prima scenă a handbalului național. În ciuda înfrângerii și a faptului că în această nouă formulă avem mai puțin de trei săptămâni de pregătire, se poate observa o evoluție a jocului pe ansamblul lui și o creștere a calității echipei din punct de vedere al valorilor individuale.
Echipa noastră continuă seria jocurilor de pregătire, urmând ca sâmbătă, 12 august să evolueze împotriva echipelor Corona Brașov și CSM Slatina, în cadrul unui turneu organizat la Bistrița. După cele două meciuri de sâmbătă vom mai avea încă un meci, duminică, cu una din echipele CSM Roman, CSM Bistrița sau U Cluj Napoca, în funcție de rezultatele jocurilor.