Ăsta e Minaur!!!

Luna cadourilor aduce suporterilor băimăreni și a doua victorie împotriva eternei rivale Dinamo București. De data aceasta am intrat în meci cu un handicap și mai serios. Patru jucători de bază absenți și moralul la pământ după înfrângerea de la Iași, plus un adversar decis să nu mai piardă la Baia Mare și care părea că și-a rezolvat problemele de vestiar.


Orcât de mult sună a clișeu, Minaur pare să fi renăscut ca Pasărea Phoenix. Am început meciul în stil de echipă mare, cu o apărare exactă, cu un Răzvan Pop în zi de grație și cu un atac fără greșeală. La 4-0, în minutul 7, Sebastian Bota cere timeout. Avem chiar 5-0, dar Dinamo face o cursă de recuperare aproape miraculoasă și pas cu pas se apropie la un gol (9-8, min. 23). Minaur se mobilizează exemplar și termină repriza cu două goluri avans (12-10).

Avem 10 minute de vis în a doua parte și refacem avantajul din minutul 9 de cinci goluri (19-14). Scenariul se repetă și Dinamo revine la 19-18 (min. 45). Raul Fotonea cere timeout, într-un moment în care ne aflam în amenințare de joc pasiv și părea că nu găsim soluții. Se marchează apoi câte un gol de fiecare parte și oaspeții rămân aproape. Izbăvirea vine de la Iulian Halcă, șutul său de la 10 metri la vinclul porții lui Irimuș aducând tribunele în extaz și punând pe tabelă un avans oarecum liniștitor de 3 goluri, în minutul 51 (23-20). Avans pe care băimărenii l-au menținut până în ultimul minut de joc, când golul lui Allahkaram Esteki a închis tabela la 27-25.


La final Raul Fotonea a declarat: „Am făcut din nou un meci bun… acasă. Îi felicit pe băieți pentru felul în care au reușit să se remonteze după dezastrul de la Iași. Contează enorm pentru moralul nostru că am reușit să câștigăm de două ori cu Dinamo. Acum nu ne rămâne decât să uităm repede meciul de azi și să facem cumva să fim la fel de „activați” și pentru meciul de duminică. Mulțumim publicului pentru susținere, fără ei ar fi fost mult mai greu astăzi.”

CS Minaur Baia Mare vs Dinamo București 27-25 (12-10)
Arbitri: Claudiu Gorina și Florin Melencu (Craiova), Observator FRH: Adrian Lupșa (Caraș Severin)
Aruncări de la 7 metri: 4-2 (transformate 2-1)
Minute de eliminare: 6-10, cartonaș roșu pentru Mousavi (trei eliminări)
CS Minaur: Portari – Răzvan Pop (12 intervenții), Bucătaru (4); Jucători: Căbuț (5 goluri), Câmpan (5), Popescu (4), Halcă (3), Yurii Pop (2), Marta (2), Cristescu (2), Nagy (1), Botea (1), Mureșan (1), Haiduc (1), Mihai, Makaria, Szabo.