România Under 19 între primele opt din Europa – cu Andreea Popa și Eva Kerekes pe teren

România și Norvegia au obținut calificarea în grupele principale (locurile 1-8), reușind fiecare câte două victorii în grupa D a Campionatului European de handbal tineret (Under19) care se dispută în aceste zile în Ungaria, la Gyor. După victoria de ieri cu Portugalia (28-26), echipa noastră s-a impus și în meciul al doilea, în fața Suediei, cu 30-20.

Remarcabilă evoluția din prima repriză a fetelor noastre, care au avut la un moment dat 10-0, Suedia reușind să înscrie primul gol abia în minutul 19. Meciul a curs bine pentru echipa noastră și în minutele următoare, diferența fiind chiar mărită în unele momente. La pauză a fost 18-6, iar finalul a adus rezultatul de 30-20. Cum și Norvegia a reușit două victorii în grupă, ambele echipe au obținut calificarea în grupele principale, pentru locurile 1-8.

Fetele de la CS Minaur Baia Mare au evoluat și în acest meci, Andreea Popa reușind să puncteze de trei ori, având în cont și o eliminare. Eva Kerekes n-a marcat, a încasat o eliminare de două minute.

România: Diana Ciucă (un gol), Andreea Chetraru – Patricia Moraru 7, Oana Jipa 5, Andra Moroianu 5, Andreea Popa 3, Diana Șamanț 3, Ioana Bălăceanu 2, Denisa Valcan 2, Roberta Stamin 2, Eva Kerekes, Miruna Pica, Alexandra Vrabie, Monica Bărăbaș, Sarah Darie, Adina Cace. Antrenori: Dragoș Dobrescu, Valeriu Costea și Ildiko Kerekes Barbu.