România U19 pierde cu Norvegia, dar e calificatâ în 1-8; Andreea Popa (MVP-ul meciului) – 9 goluri și Eva Kerekes – 3 goluri

România și Norvegia au obținut calificarea în grupele principale (locurile 1-8), reușind fiecare câte două victorii în grupa D a Campionatului European de handbal tineret (Under19) care se dispută în aceste zile în Ungaria, la Gyor. Cele două echipe au avut duminică meciul direct, nordicele reușind să se impună cu 30-25 (15-13).

Jocul a fost echilibrat în prima sa parte, cu ambele echipe pe rând la conducere și cu primele cinci goluri pentru noi marcate de fetele venite vara aceasta la Minaur: trei Kerekes și două Popa. Mai apoi, Norvegia preia conducerea jocului, dar nu se poate distanța la mai mult de trei goluri. Suficient însă să aibă jocul sub control: 11-10 (21), 13-12 (26), 15-13 (pauză).

După reluare, Norvegia joacă mai bine și mai clar în faza de atac, în timp ce echipa noastră ratează exagerat de mult, inclusiv de la 7m sau de pe semicerc, din situații de unu la unu. Ne ținem de nordice până la 23-20 (48), apoi Norvegia se distanțează la 28-22 (55) și câștigă partida cu 30-25.

România: Diana Ciucă, Andreea Chetraru – Andreea Popa 9, Eva Kerekes 3, Adina Cace 3, Oana Jipa 3, Patricia Moraru 2, Andra Moroianu 1, Diana Șamanț 1, Ioana Bălăceanu 1, Denisa Valcan 1, Monica Bărăbaș 1, Roberta Stamin, Miruna Pica, Alexandra Vrabie, Sarah Darie. Antrenori: Dragoș Dobrescu, Valeriu Costea și Ildiko Kerekes Barbu.

România va juca în grupa principală II, alături de Norvegia, Ungaria și Spania (sau Muntenegru). Din păcate, echipa noastră va întra fără puncte în această grupă, iar pentru a prinde semifinalele va fi nevoie să câștige ambele jocuri. În caz contrar, vor juca pentru locurile 5-8.