Primarul Cătălin Cherecheș a prezentat ultimele achiziții de la echipa de fotbal a CS Minaur

Joi după-amiază, sala “Europa” din incinta Primăriei Baia Mare, a fost gazda unei conferințe de presă susținută de primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, care a prezentat ultimele trei noutăți din tabăra echipei de fotbal CS Minaur Baia Mare, precum și alte aspecte de ordin administrativ.

Cătălin Cherecheș: “Vorbim despre o consolidare a echipei de fotbal, de consolidare într-o logică a promovării în Liga a 2-a la sfârșitul acestui campionat, respectiv în luna iulie. Apoi, tot în această perspectivă ne dorim nu doar acest obiectiv să fie atins și consolidarea echipei pentru acest obiectiv și pentru următorul – nu dorim să batem pasul pe loc – promovarea în următorul sezon în Liga 1.  Din această dorință a noastră rezultă și acumularea în cadrul clubului a unor jucători care pot să fie relevanți și în sezonul următor activând în Liga a 2-a, cu scopul promovării în Liga 1.”

“Vreau să anunț faptul că echipa de fotbal se va desprinde de clubul Minaur, va deveni un club distinct al municipiului Baia Mare, sau unde municipiul Baia Mare va deveni cel mai important asociat, conform regulamentelor FRF. Vom aduce și componente private în această construcție, pentru a putea să respectăm toate normele pe care le avem în vedere pentru a activa în Liga 2, dar în special în Liga 1. Așadar, construcția va fi gândită spre obiectivul principal de anul viitor. Vreau să le mulțumesc noilor jucători care au venit alături de noi. Sunt convins că astăzi, cu echipa pe care o avem am putea să ne batem în liga a doua, la vârful Ligii a doua.”

“Voi începe cu prezentarea jucătorului care a evoluat în prima ligă din Belarus și este de naționala Moldovei, Eugen Zasavițchi. Este un jucător născut în 24 noiembrie 1992, joacă pe postul de mijlocaș central defensiv. Sunt convins că-și va aduce aportul la perfotmanță. Apoi, vorbim și de Raul Hăjmăjan, născut pe 29 decembrie 2000, jucător care vine de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, dar care aparține de Gaz Metan Mediaș și care joacă mijlocaș ofensiv. Nu în ultimul rând, Florin Cordoș, născut pe 26 aprilie 1994, fundaș central, care vine de la Sticla Arieșul Turda și care a jucat și pentru Univ. Cluj.”

 

“Vreau să fac această comunicare pentru băimăreni și, în special pentru iubitorii de fotbal și cei care cred că și-au dorit foarte mult și au visat de prea mult timp revenirea într-o zonă de elită a fotbalului românesc a unei echipe băimărene, maramureșene. Proiectul nostru este foarte serios, un proiect pe care nu-l axăm doar pe componenta sportivă, ci și pe componenta organizatorică, managerială a clubului. Le mulțumesc tuturor celor care au venit alături de noi și de cei cu care am inițiat acum câțiva ani renașterea fotbalului băimărean. La fel, o a treia componentă, este cea a infrastructurii sportive. Chiar astăzi voi avea o întâlnire cu președintele Consiliului Județean, pentru a clarifica modul în care așezăm din perspectivă investițională tot ceea ce înseamnă infrastructura sportivă, în zona metropolitană a municipiului, dar și o perspectivă de dezvoltare a unor centre pentru copii și juniori, așa cum spuneam și la Adunarea Generală a AJF, în câteva zone importante ale județului, pentru a asigura pepiniera pentru echipa care dorește să facă performanță și să aducă bucurie pentru băimăreni și pentru maramureșeni.”

“Vreau să-i asigur pe acești jucători și pe colegii lor că au venit într-o familie foarte serioasă, într-o comunitate unde fotbalul este un sport foarte iubit. Fotbalul devine prioritatea numărul 1. Spun asta, neuitând ceea ce înseamnă atașamentul băimărenilor față de handbal, dar să nu uităm că fotbalul este sportul rege și, să nu uităm, că înainte de handbal, fotbalul a adus prestigiul acestui oraș. Copiii, măjoritate vor să fie fotbaliști. Asta înseamnă mișcare și sănătate, dar înseamnă și disciplină și educație.”