Handbaliștii de la CS Minaur înving CSM Bacău și termină sezonul pe locul IX

Ultima etapă a Play-out-ului Ligii Zimbrilor a adus în fața suporterilor băimăreni o confruntare cu greutate care avea să decidă soarta echipei băimărene la finalul sezonului competițional. Cele două echipe aflate la start, respectiv CS Minaur și CSM Bacău, aveau toate motivele să își dorească victoria și să lupte cu toată forța pentru a o obține cu scopul de a se salva de la baraj. Finalul a fost cel așteptat de suporterii băimăreni, respectiv victoria handbaliștilor de la CS Minaur, scor final 34-29.

Prima repriză a fost una relativ echilibrată, scorul fiind deschis de băimăreni în minutul 2 prin Predrag Vujadinovic (1-0), însă oaspeții nu pierd timpul și egalează în următorul minut (1-1). În minutul 5 Tudor Botea și Alexandru Csepreghi reușesc să înscrie pentru CS Minaur și se distanțează la 2 goluri (4-2), avantaj pe care îl mențin și chiar îl cresc la 3 goluri în minutul 15 (8-5). Spre finalul reprizei, oaspeții marchează de două ori consecutiv, reușite care aduc egalitate pe tabela de marcaj în minutul 29 (13-13). Predrag Vujadinovic readuce echipa băimăreană în avantaj în ultimul minut (14-13), însă oaspeții egalează la finalul primei reprize și astfel se intră la vestiare cu scorul cu scorul 14-14.

A doua repriză readuce gazdele la conducere, băimărenii reușind să aibă un avantaj de 4 goluri în mintul 46 (23-19). În ultimul minut al partidei intră în teren Tudor Marta* care frunctifică din plin ocazia și aduce bucurie în tribune după ce reușește să înscrie de pe contraatact în stilul caracteristic, gol care aduce diferența maximă de goluri pe tabela de marcaj a acestei partide în favoarea gazdelor – 5 goluri (33-28), reușită pentru care este răsplătit cu ropote de aplauze din partea suporterilor. Finalul partidei îi aparține lui Alexandru Csepreghi, care marchează ultimul gol al partidei pentru băimăreni și astfel partida se încheie cu victorie pentru CS Minaur care încheie sezonul pe locul IX, urmând să revină sezonul viitor pentru o nouă luptă în Liga Zimbrilor.

*Pentru Tudor Marta acesta a fost ultimul meci din cariera de handbalist, sportivul anunțându-și marți seara retragerea din handbal ca jucător. Tudor a luptat în culorile Minaurului timp de 5 ani, perioadă în care a obținut titlul de campion, câștigător al Cupei României și Super Cupei cu echipa HCM Baia Mare. Pe această cale conducerea clubului îi mulțumește pentru implicarea și  și îi dorește succes în proiectele viitoare.

CS Minaur: Markelau, Apostu. Csepreghi (7), Botea (6), Vujadinovic (5), Brajovic (5), Haiduc (5), Cristescu (4), Marta (1), Ștefan (1), Mureșan, Pop Y., Nagy, Pop E, Oargă, Mureșan, Szabo. Antrenori: Raul Fotonea, Alexandru Sabou.