Victorie superbă împotriva echipei lui Tadici

Început de an excelent pentru fetele de la CS Minaur, care au bifat a doua victorie consecutivă din Liga Florilor. După doar trei zile de la succesul cu ASC Corona Braşov (27-24) echipa pregătită de Costică Buceschi a învins pe HC Zalău (23-21), în urma unei evoluţii aplaudate la scenă deschisă de publicul băimărean venit să asiste la un derby de tradiţie al handbalului românesc.

Prima repriză a fost extrem de echilibrată, cu “armada” lui Gheorghe Tadici mai mereu la conducere, însă niciodată la o diferenţă mai mare de 2 goluri: 2-4 (10’), 7-7 (16’), 10-10 (23’), 11-12 (30’). Punctul forte al oaspetelor a fost jocul extrem de agresiv din apărare, de multe ori peste limita regulamentului, dar şi prestaţia din atac a flancului stâng, unde au evoluat principalele marcatoare ale sălăjencelor, Constantinescu şi Abed Kader.

Maniera de arbitraj a cuplului Năstase – Stancu a “înfierbântat” atmosfera din Sala sporturilor “Lascăr Pană” până la cota de fierbere, multe dintre deciziile celor două arbitre IHF avantajând echipa lui Tadici.

În debutul reprizei secunde HC Zalău se desprinde la 3 goluri (11-14 în minutul 34). Fetele de la Minaur se “trezesc din pumni”, apasă pe accelerator şi marchează de 5 ori consecutiv (16-14 în minutul 41), în timp ce Adriana Medvedova adună meticulos intervenţii spectaculoase în poarta băimăreană.

Antrenorul  Costică Buceschi descifrează jocul din apărare al adversarelor, linia de 9 metri punctează prin trio-ul Lisewska – Shteriova – Rysankova şi diferenţa de scor se majorează la o diferenţă confortabilă de 5 goluri (23-18 în minutul 55).

În lipsa unor acţiuni cu finalizare de pe extreme jocul gazdelor s-a mutat în zona centrală, unde evoluţia pivotului Yaroslava Burlachenko a creat panică în defensiva oaspetelor. Dealtfel, Burlachenko a înscris 4 goluri, a obţinut două aruncări de la 7 metri şi a evoluat remarcabil şi în apărare.

Băimărencele joacă în ultimele minute pentru a conserva victoria şi permit oaspetelor să mai înscrie de 3 ori, astfel că rezultatul final este 23-21.

CS Minaur – HC Zalău 23-21 (11-12)

Sala sporturilor “Lascăr Pană” – aprox. 1.700 de spectatori.

Au arbitrat: Cristina Năstase (Bucureşti) şi Simona Stancu (Buzău).

Observator FRH: Gh. Bejenariu (Piteşti).

CS Minaur: Enache (4 intervenţii bune), Medvedova (11 int.), Nastasă – Rysankova 6 (1), Shteriova 6, Lisewska 5 (1),Burlachenko 4, Taivan 2, Seraficeanu, Orşivschi, Cîrstea, Bondar, Polocoşer. Antrenori: C. Buceschi, M. Kovacs şi Cl. Cetăţeanu.

HC Zalău: Vişan (11 int. bune, inclusiv o aruncare de la 7 m apărată), Kelemen – Constantinescu 11 (4), Abed Kader 5, Berbece 2, Nichitean 1 (1), Panici 1, Szolosi 1, Severin, Corban, Irimia, Mihalcea, Popescu.

Aruncări de la 7 m: 3-6 (transformate 2-5, au ratat Lisewska respective Szolosi).

Minute de eliminare: 2-8.