Victorie scontată în fața ultimei clasate CS Minaur vs ACS Odorheiu Secuiessc 44-9 (24-6)

Încă un antrenament cu public vineri seara în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, în cadrul celei de a 7-a etape a Diviziei A, seria B la handbal feminin. Combatante au fost CS Minaur și ACS Odorheiu Secuiesc.
Din păcate, așa cum ne așteptam, echipa vizitatoare nu a fost decât un partener modest în fața căruia Simona Maior Pașca și Ioana Marta au folosit în mare parte a timpului garnitura a doua a echipei noastre. Cu două excepții, toate jucătoarele care au intrat în teren au marcat cel puțin trei goluri.
S-a jucat mult pe contraatac, fetele noastre profitând de nenumăratele ratări și greșeli pe faza de atac ale harghitencelor. De altfel oaspetele au punctat primele în meci, însă în prima repriză au marcat numai 6 goluri, tot atâtea câte a marcat și Corina Biriș, golghetera noastră în acestă partidă.
În partea a doua băimărencele au încercat să facă și spectacol, mai ales că cele două antrenoare au trimis în teren pentru câteva minute titularele. Din punct de vedere al suporterilor meciul a fost unul plăcut, cu cele 44 goluri marcate de favorite. Regretabil că oaspetele au mai marcat doar 3 goluri în a doua parte.
De remarcat faptul că echipa din Odorhei are în componență numai junioare, că nici una dintre ele nu este remunerată și este rodul unei inițiative private, care până acum și-a susținut activitatea numai din sponsorizări.

CS Minaur vs ACS Odorheiu Secuiesc: 44-9 (24-6)
Arbitri: Gheorghe Beldiman / Aurel Moldoveanu (Arad).
Minute de eliminare: 4-2
Aruncări de la 7m: 2-0 (transformate: 1-0)
CS Minaur: Portari – Rusu (1 intervenții) Nastasă (7), Enache (5); Jucătoare – Biriș (6 goluri),
Prykop (5), Lipară (5), Bondar (5), Tecar (5), Naumenko (4), Mykytei (4), Preda (4), Zaremba (3), Argyelan (3), Poradnyk, Andriță. Antrenori: Simona Maior Pașca și Ioana Marta.