Victorie la limită împotriva principalei candidate la promovare

Cel mai important meci al turului de campionat pentru echipa feminină de handbal a CS Minaur Baia Mare s-a consumat sâmbătă seara, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, în prezența a aproximativ 600 de suporteri.

Adversară ne-a fost principala contracandidată la promovare, SCM Timișoara, echipă nou înființată în această vară, dar care și-a declarat intenția de a accede pe prima scenă încă din acest sezon.

Judecând după rezultat, meciul a fost unul echilibrat, reflectat și în evoluția scorului în prima parte a meciului. Cele două echipe au mers cap la cap, cu mențiunea că oaspetele au reușit să conducă pe tabelă o singură dată (4-5, min. 11; 10-10, min. 20; 12-12, min. 25). Abia spre finalul reprizei fetele noastre s-au desprins la 2  și apoi 3 goluri (17-14 la pauză), dând speranțe pentru o victorie clară.

Speranțe confirmate după revenirea de la vestiare, când am marcat cu două goluri mai mult și am ajuns la plus 5 pe tabelă (21-16, min. 35). Din păcate facem nepermis de multe greșeli, în special în faza de atac, unde cedăm ușor câteva mingi, și timișorencele se apropie la un singur gol până la jumătatea celei de a doua reprize (24-23, min. 45). Ne desprindem din nou la 26-23 (min. 40), însă se rupe ceva în jocul nostru și oaspetele marchează de 4 ori consecutiv și preiau conducerea (26-27, min. 56). Din fericire ultimele două minute ne aparțin și revenim la conducere. Ultimul minut de joc ține suporterii în suspans maxim. Timișoara egalează la 28. Cu 40 de secunde înainte de sirena de final Minaur marcheză pentru 29-28. Oaspetele au timp pentru încă un atac și pentru egalare. Ne apărăm însă exemplar și ultima șansă, o aruncare de la 9 metri este irosită de adversare. Victorie la limită care ne propulsează pe primul loc. Un avantaj fragil, însă, în perspectiva meciului din retur, pe care vom fi nevoiți să îl abordăm din nou la victorie.

CS Minaur – SCM Timișoara: 29-28 (17-14)

Arbitri: Răzvan Voicu și Georgian Băducu (Buzău). Observator: Viorel Dobre (București)

Aruncări de la 7m: 5-3 (transformate 5-3)

Minute de eliminare: 4-12 (Manuela Manda, cartonaș roșu după 3 eliminări, min. 57)

CS Minaur: Portari – Enache (9 intervenții), Nastasă (4), Rusu; Jucătoare – Bondar (6 goluri), Andrița (5, unul din 7m), Yulia Zaremba (5, 2 din 7m), Tecar (4, 2 din 7m), Preda (4), Lipară (3), Porandnik (2), Prikop, Bidașcu, Naumenko, Mykytei, Gaiu, Bledea. Antrenori: Simona Maior Pașca și Ioana Marta

SCM Timișoara: Portari – Curmenț (7 intervenți), Avram; Jucătoare – Klimek (9, 3 din 7m), G. Predoi (7), D. Predoi (6), Manda (4), Sas (1), Ghiocel (1), Filip, Rădoi, Onicaș, Bobu, Moldoveanu, Manole, Munteanu, Szabo. Antrenori: Lucian Ghiulai și Claudia Iancu.