Umbra derby-urilor de odinioară: Minaur Baia Mare – CSA Steaua București 32-34

Derby-ul de cândva, Minaur – Steaua s-a încercat a fi reeditat de către băimăreni. Din păcate, determinarea și setea de puncte nu i-a ajutat să obțină victoria din confruntarea cu roș-albaștrii. Echipa antrenată de Raul Fotonea și Alexandru Sabou a pierdut în fața bucureștenilor, scor 32-34, în cadrul etapei a III-a din Liga Zimbrilor. La pauză, tot Steaua București a fost în avantaj, 15-17, după ce Minaur Baia Mare s-a luptat în teren, arătând că se poate scoate maximul de puncte din această confruntare. Doar că apărarea băimărenilor nu a fost la înălțime, au fost mingi pierdute în atac, iar aceste aspecte au dus la victoria unei echipe care în sezonul competițional 2018-2019 atacă pe trei fronturi, Liga Zimbrilor, SEHA League și Cupa EHF.

Băimărenii încep bine meciul, înscriind primul gol al partidei printr-o aeriană finalizată de Alexandru Csepreghi, cel mai bun marcator al Minaurului în acest meci, cu 11 reușite. Steaua revine în joc, iar în minutul 3 bucureștenii trec în avantaj (2-3) prin golul lui Marin Vegar. Alergăm după egalare, lucru care se și întâmplă. Dar în minutul 7 al primei reprize ( 4-4), după două pase greșite ale lui Alexandru Csepreghi, steliștii duc scorul la 4-6. Cu zece minute înainte de final, Steaua București se distanțează la 4 goluri, însă Predrag Vujadinovic reduce din diferență și duce scorul la 9-12. Ratăm apoi o aruncare de la 7 metri și Steaua ne taxează prin execuția lui Humet, scor 14-17 (minutul 29). În ultima secundă a primei reprize Leonard Ștefan înscrie și scorul este de 15-17.

Minaur Baia Mare începe repriza secundă în superioritate numerică, după eliminarea lui Marin Vegar. Revenim la egalitate (20-20) în minutul 39 al actului secund și speranțele de victorie reapar. Băimărenii nu rămân concentrați la meci și comit greșeli care îi costă scump. Steaua se distanțează la trei goluri prin triadele reușite de Alin Roșu. Minaur luptă să revină aproape și cu cinci minute înainte de finalul partidei Alexandru Csepreghi duce scorul la 29-30. Înscrie însă pentru Steaua Marin Vegar, apoi Javier Humet, iar golul lui Mihai Becheru (30-33) din minutul 58 al partidei îi împinge pe bucureșteni spre victorie. Minaur Baia Mare mai marchează prin Călin Căbuț, iar mai apoi Predrag Vujadinovic reduce diferența la un gol (32 -33). În ultimele secunde, steliștii își mai adaugă o reușită la scorul meciului, partida fiind încheiată de Grbovic Nemanja, scor 32-34.

Minaur Baia Mare:  Markelau (4 intervenții), Țenghea (2 intervenții), Apostu (1 intervenție) – Csepreghi 11 goluri,  Vujadinovic 5 goluri, Căbuț 5 goluri, Botea 3 goluri, Pop 2 goluri, Ștefan 2 goluri,  Brajovic 2 goluri, Nagy 1 gol, Marta 1 gol. Popescu, Haiduc, Szabo. Antrenori: Raul Fotonea și Alexandru Sabou.

În etapa viitoare, Minaur Baia Mare va juca împotriva celor de la AHC Dobrogea Sud, partida urmând a avea loc sâmbătă, 29 septembrie în sala de sport a Școlii Generale „Vasile Alecsandri”.