Turneul de la Michalovce anulat din cauza epidemiei de rujeolă

CS Minaur Baia Mare nu va putea participa în perioada 3-5 august 2018 la Memorialul „Tomas Jakubco” de la Michalovce (Slovacia) din cauza unei epidemii de rujeolă. Starea de urgenţă a fost declarată în districtul Michalovce din 10 iulie, însă în ultimul week-end situaţia s-a înrăutăţit, peste 140 de persoane fiind internate în spital.

Începând de astăzi autorităţile locale au interzis organizarea oricărui eveniment cultural sau sportiv. Spitalul de boli infecţioase din Michalovce nu mai are paturi libere, pacienţii urmând să fie internaţi în spitalele din Košice şi Prešov.

Directorul sportiv al echipei Iuventa Michalovce, Radoslav Kozlov, a comunicat celor trei echipe invitate la turneul de la Michalovce, CS Minaur Baia Mare, Zaglebie Lubin (Polonia) şi Alba Szekesfehervar (Ungaria), decizia de a anula competiţia, jucătoarele slovace fiind programate deja pentru analize la spital: „Sunt foarte trist că trebuie să vă anunţ anularea acestui turneu. Ştim că aveţi un program de pregătire, care acum va trebui să fie modificat, însă sănătatea noastră trebuie să aibă prioritate. Sper că înţelegeţi decizia pe care a trebuit să o luăm şi că aceasta nu va afecta relaţiile dintre cluburile noastre.” – ne-a transmis directorul sportiv R. Kozlov.