“Trebuie să facem cel mai bun meci de până acum”

CS Minaur se întoarce în Sala Sporturilor “Lascăr Pană” pentru meciul din etapa a 5-a cu HC Odorheiu Secuiesc. Întâlnirea are loc sâmbătă, de la ora 18.00 şi aduce în faţa băimărenilor echipa clasată pe locul 4 în sezonul regulat precedent, dealtfel singura echipă care a terminat neînvinsă confruntările cu campioana Dinamo Bucureşti.

Oaspeţii au pierdut un singur meci, în deplasare la Turda, însă au trei victorii în faţa unor echipe cu mai puţine pretenţii. Excepţie face poate doar Steaua, cea care a învins Potaissa Turda şi CSM Bucureşti. De remarcat că din echipa de anul trecut au plecat mai multe piese de bază, printre care Chike Onyejecwe şi Vitali Komogorov. În această vară harghitenii și-au primenit substanțial lotul, aducând nu mai puțin decât 10 jucători noi. O parte din aceștia sunt handbaliști cu experiență, unii chiar foști sau actuali internaționali la echipele lor naționale. Printre aceștia îi amintim pe Milorad Krivokapic, Marius Szőke, Milos Dragas, Djordje Golubovics și Viacheslav Saldatsenka. O altă achiziţie interesantă e cea a lui Uros Vilovski, un nume familiar băimărenilor, care vor avea ocazia să-l revadă pe cel care a evoluat pe parchetul Sălii Sporturilor “Lascăr Pană” pentru Minaur în sezonul 2015-2016. Alături de el se întoarce la Baia Mare din postura de adversar şi Cristian Ghiţă, de semenea component al Minaurului în acelaşi sezon. Dealtfel și echipa tehnică a fost înlocuită, noul antrenor fiind desemnat Dragan Djukics. Așadar, omogenitatea nu este punctul forte al oaspeților noștri de sâmbătă, cu toate că linia de clasament pare a contrazice acest lucru.

De cealaltă parte, echipa lui Raul Fotonea e nerăbdătoare să demonstreze că meciul mai puţin reuşit de la Turda a fost doar un accident. Băieţii sunt deosebit de motivaţi şi au pregătit temeinic acest meci a cărui miză este păstrarea invincibilităţii pe teren propriu şi menţinerea în jumătatea superioară a clasamentului. Din punct de vedere al lotului Raul Fotonea se bazează pe aceaşi garnitură ca şi în ultimele două confruntări. CS Minaur ocupă locul 7, la egalitate de puncte (6) cu Dunărea Călăraşi şi HC Vaslui, cu 100% randament pe teren propriu şi cu două înfrângeri în deplasare, la campioană şi la ocupanta locului 3 din sezonul trecut.

Convins de faptul că unul din factorii esenţiali pentru obţinerea unui rezultat pozitiv este coeziunea de grup şi o motivaţie superioară, Raul Fotonea a declarat ănainte de meci: “Trebuie să facem un meci bun, poate cel mai bun de până acum, pentru a putea obţine punctele de care avem mare nevoie. Pe lângă asta trebuie să fim foarte motivaţi, concentrati, trebuie să ne comportăm ca şi un grup unit şi dispus să lupte din primul până în ultimul minut.”