Stephane Plantin cheamă lumea la sală joi, de la ora 18.00, pentru meciul cu Buzău

Mini-interviu cu Stephane Plantin

– Aveți două meciuri pe propriul teren. Primul este cel cu Buzău și știu că doriți să vorbiți doar despre meciul care urmează.

– Buzăul este o echipă în progres, care a reușit un rezultat foarte bun etapa trecută. Nu va fi deloc un meci ușor, tocmai pentru că echipa din Buzău este în creștere. Noi știm că nu ne va fi ușor, pentru că avem și noi oscilații în meciuri, unul e foarte bun, altul mai puțin bun.

– Ce se întîmplă în repriza a doua la Minaur?

– Bună întrebare. Însă pot să vă întreb și eu ce se întâmplă în prima repriză? Este foarte dificil să stai concentrat tot meciul, mai ales când ai o diferență de șapte goluri după prima repriză. Sigur că nu este bine. În prima să joci la un nivel foarte înalt, iar în cea de-a doua să te chinui. Am crezut inițial că a fost o întâmplare, dar văd că toate jocurile sunt la fel. Mereu avem probleme în partea a doua, nu există o stabilitate emoțională. Se întâmplă mai multe în timpul jocului, iar noi trebuie să găsim stabilitatea necesară pentru a duce ambele reprize la fel.

– Sunteți mulțumit cu locul al doilea din clasament din acest moment?

– Sigur, sigur. Este dificil să spun acum că lucrurile au mers perfect sau că vom sta acolo. Au trecut abia șase etape din campionat, iar echipa a jucat bine cu adevărat și a obținut câteva rezultate bune. Eu mă gândesc că mai multă lumea se va bate pentru campionat sau pentru alte obiective. Așteptăm și sper să progresăm în joc, să jucăm și mai bine. Vreau ca fiecare jucător din lot să facă progrese, să-și crească nivelul de joc. Nu vreau să mai repetăm aceleași greșeli, pentru că de aceea ne antrenăm.

– Sunteți pe locul al doilea, iar tot mai mulți suporteri se întorc la handbal.

– Sper că așa și este. Ultimul meci a fost mai greu, cel cu Bacău, s-a și văzut, pentru că nu am jucat cu atât de mulți suporteri ca de obicei. Noi am nevoie de suporteri, avem nevoie de toată lumea, și le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit până acum. Echipa vrea asta. Până la urmă, echipa este întreagă doar atunci când toată lumea pune umărul, și jucătorii, și staff-ul tehnic, și cel administrativ, și spectatorii. Atunci avem cu adevărat o echipă.”