Semieşec în ultima etapă a turului, Progresul Şomcuta Mare – Minerul Baia Mare 1-1 (1-1)

Liderul seriei Sud a făcut primul pas greşit din actualul sezon, terminând la egalitate meciul din ultima etapă a turului cu Progresul Şomcuta Mare, 1-1. Cele două formaţii nu au putut oferi un spectacol de calitate, terenul din Mocira fiind sub orice critică, iar din această perspectivă a rezultat un meci de luptă, jucătorii celor două grupări abuzând de mingi lungi în cele mai multe situații. În ultimele 30 de minute oaspeţii au evoluat cu un om în minus, prin eliminarea lui Lihet, dar chiar şi aşa jucătorii lui Dorin Toma şi Cristian Bogdan au dominat partida,însă fără eficienţă pe tabela de marcaj. Minerul putea pleca, totuşi, cu toate punctele, însă centralul a anulat două goluri, ambele pe presupuse faulturi în atac, ultimul chiar la ultima fază. Nu dorim să comentăm maniera de arbitraj, una ciudată de altfel, unele faze judecate de central după alt regulament. 

Progresul a deschis scorul după 21 de minute, în urma unui şut senzaţional de la 22m a mijlocaşului Buciuman, acesta prinzându-l nepregătit pe Anişoreac. Oaspeţii nu au acuzat şocul şi la zece minute de la primirea golului au restabilit egalitatea. Balmoş a executat excelent o lovitură liberă din preajma careului de 16m lateral dreapta la colţul scurt şi golgheterul Feraru a atacat perfect prima bară, reluând cu capul în plasă. Minerul a continuat să domine, a beneficiat de câteva contraatacuri periculoase, dar tabela a rămas neschimbată.

Băimărenii termină prima parte a sezonului pe primul loc, cu trei puncte avans peste CS Fărcaşa, formaţie cu care se va duela la finalul acestei săptămâni. Însă în Cupa României, pe stadionul “Viorel Mateianu”, sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 14.00.

• Minerul Baia Mare: Anişoreac – Lihet, Ignat, Nabeu (32′ Gereben), S. David – C. Tutuţa (75′ L. Mircea), Chiorean (86′ D. Sabadâş), Lupu, Balmoş, Bococi (67′ Tămaş), Feraru. Antrenori: Dorin Toma, Cristian Bogdan şi Marius Marian. • Cartonaşe galbene: Lihet (2), Chiorean şi Feraru. Cartonaş roşu: Lihet.

Foto: Dan Buia / MMSportPics / UPfoto