Romania vs Ungaria 2-0

Turneului amical de tineret Baia Mare Winter Cup a debutat vineri cu victoria echipelor românești.
CS Minaur Baia Mare vs Ferencvaros FTC 36-25 (19-7)

CS Minaur a dominat partida, mai ales în prima repriză, când apărarea pusă în teren de Raul Fotonea a funcționat perfect, dublată și de cele 14 parade ale lui Alexandru Bucătaru. Yurii Pop, sărbătoritul zilei (a împlinit 21 de ani), a marcat 4 goluri, alături de el alți 4 jucători remarcându-se prin marcarea a câte 5 goluri fiecare: Georgel Haiduc, Tudor Botea, Robert Nagy și Sergiu Makaria. Repriza a doua a fost mult mai echilibrată, oaspeții marcând de 18 ori. În final diferența din prima repriză s-a dovedit a fi decisivă pentru băimăreni.

România U21 vs Pick Szeged U21 32-23 (14-11)
Selecționata U21 a României și-a respectat blazonul de favorită a turneului, învingând relativ lejer mai puțin experimentata, dar pe alocuri mai omogena echipă a celor de la Pick Szeged. Maghiarii au jucat curajos, echilibrul primei reprize fiind rupt doar de intervențiile portaului român Buzogany Barna și de câteva execuții personale. În repriza a doua băieții lui Sandu Iacob au schimbat viteza ți au câștigat confortabil. Dragoș Hanțaru, marcator a 6 goluri și-a depus candidatura pentru titlul de golgheter.

Turneul continuă sâmbătă după următorul program:
Ora 16.00 – România U21 vs Ferencvaros TC U20
Ora 19.45 – CS Minaur Baia Mare vs Pick Szeged U20

Intrarea este gratuită, ambele meciuri putând fi vizionate live și pe pagina de facebook și canalul youtube ale CS Minaur Baia Mare.