România pierde cu Macedonia; Tudor Botea a fost golgheterul echipei noastre

România a cedat în finala Trofeului Carpați, turneu desfășurat la finalul acestei săptămâni în București, după o partidă cu Macedonia de Nord, 20-24. Adversara este calificată la Euro 2020, dar a venit la aceastã competiție fără cei mai buni 6-7 jucători. Echipa noastră s-a descurcat bine în prima repriză, când a și avut inițiativa și a condus. Din păcate, în min. 25 s-a accidentat Nicușor Negru, acesta fiind transportat la spital (probleme la spate).

Partea a doua a fost dominată de echipa macedoneană, care a preluat conducerea după primele zece minute. N-a mai făcut nici în apărare același joc bun, mai ales după ce Savenco a primit cartonașul roșu pentru trei eliminări. Macedonia de Nord a câștigat cu 24-20 și a pus mâna pe trofeu.

Fortuneanu a început partida cu Călin Căbuț titular, apoi în prima parte a intrat și Tudor Botea, care a marcat de patru ori, reușind încă un gol în partea a doua. Andrei Buzle nu a fost utilizat în acest meci.

România – Macedonia de Nord: 20-24 (12-10)

Popescu, Bucătaru, Iancu – portari; Negru 1, Csog 1, {imicu 2, Botea 5, Buzle, Fenici 2, Căbuț, Szoke, Grigoraș 3, Bujor 2, Thalmaier 3, Mocanu 1, Dumitru, Soare, Savenco, Fotache. Antrenori: Rareș Fortuneanu, Adrian Petrea și Alexandru Buligan

Prima mare bătălie a noului staff va fi turneul de precalificare din Italia (10-12 ianuarie) pentru Mondialul din 2021, unde România va înfrunta Georgia, Kosovo și Italia.