România învinge Portugalia cu 28-26 – Eva Kerekes 3 goluri, Andreea Popa – un gol

Naționala de junioare a României a câștigat prima partidă disputată în cadrul Campionatelor Europene U19 care se desfașoară la Gyor. Handbalistele românce au învins, însă, destul de greu Portugalia, după o primă repriză modestă. În celălalt meci din grupă, Norvegia a învins cu 34-16 reprezentativa Suediei, cea pe care o vom întâlni noi vineri, de la ora 17.30.

La Audi Arena din Gyor au fost la acest meci circa 300 de spectatori. Portugalia a condus în prima parte a reprizei inaugurale, dar fetele noastre și-au revenit spre final, când au reușit egalarea, ba chiar să încheie repriza în avantaj. În primele 5 minute ale reprizei secunde, handbalistele noastre s-au desprins la 18-15, a urmat un time-out al adversarelor, care au egalat la 18 în minutul 40. România a revenit, s-a desprins din nou la trei goluri, 22-19 (47), reușind să păstreze avantajul până la final. S-a terminat 28-26, însă greul abia acum începe. Urmează meciul cu Suedia, care a pierdut la scor în fața Norvegiei, dar e posibil să se fi păstrat pentru meciul de vineri.

Cele două fete de la CS Minaur au marcat patru goluri, Eva Kerekes (3) și Andreea Popa (1).

România – Portugalia: 28-26 (14-13)

România: Diana Ciucă, Andreea Chetraru – Andra Moroianu 8, Oana Jipa 6, Patricia Moraru 5, Eva Kerekes 3, Ioana Bălăceanu 2, Denisa Vâlcan 1, Roberta Stamin 1, Diana Șamanț 1, Andreea Popa 1, Alexandra Vrabie, Monica Bărăbaș, Adina Cace, Sarah Darie, Miruna Pica. Antrenori: Dragoș Dobrescu, Valeriu Costea și Ildiko Kerekes Barbu.