România a terminat pe locul 5 la Europenele Under 19 cu Andreea Popa (6 goluri) și Eva Kerekes (2 goluri)

Duminică a fost ziua finalelor la Campionatul European de handbal pentru jucătoare sub 19 ani, turneu final care s-a disputat în Ungaria, la Gyor. Echipa României s-a clasat îm final pe locul 5, după două victorii și un eșec în grupă, o victorie și o înfrângere în grupa principală și două victorii în turneul 5-8. Ultima dintre acestea a fost reușită duminică, România învingând cu 34-26 (17-13) selecționată Danemarcei.

România a abordat curajos partida cu Danemarca, cu o apărare foarte bună și cu un portar, Ciucă, în zi mare, ea reușind 7 parade în primele 10 minute (două la aruncări de la 7m). Am condus 4-0 (7), apoi am apărat diferența până la finalul primei reprize, chiar dacă Danemarca a încercat mai multe sisteme de apărare, inclusiv cu punerea unui “paznic” la centrul Andreea Popa. S-au descurcat însă excelent Moraru și Moroianu, care au marcat gol după gol. La pauză s-a intrat cu 17-13 și cu un moral bun, echipa noastră fiind clar peste cea nordică.

După reluare, România s-a distanțat până la 28-21 (48), după care a venit singura perioadă de scădere în joc a noastră, danezele venind până la 3 goluri: 28-25 (53). Finalul ne-a aparținut, Chetraru s-a descurcat și ea foarte bine în poartă, am marcat de oriunde și partida s-a încheiat cu 34-26.

Jucătoarele de la CS Minaur s-au descurcat foarte bine și la acest meci: Andreea Popa a marcat de 6 ori (unul din 7m), a dat patru pase decisive și a fost o dată eliminată), în timp ce Eva Kerekes, a intrat pe parcursul primei reprize și a stat în teren până la final, reușind să înscrie de două ori.

România: Andreea Bianca Chetraru (7 intervenții), Diana Cristiana Ciucă (13 intervenții, a apărat și 2 de 7m), Ioana Maria Ugran – Patricia Valentina Moraru 8/11, Andra Liviana Moroianu 6/7 (unul din 7m), Andreea Cristina Popa 6/7 (unul din 7m), Miruna Cristina Pica 4/8, Eva Kerekes 2/4, Ioana Beatrice Bălăceanu 2/3, Gabriela Vrabie 2/3, Roberta Maria Stamin 2/3, Oana Ștefania Jipa 1/1, Adina Gabriela Cace 1/3, Denisa Andreea Valcan 0/1, Monica Alexandra Bărăbaș, Diana Cristiana Șamanț. Antrenori: Dragoș Dobrescu, Valeriu Costea și Ildiko Kerekes Barbu.