România a pierdut în Suedia la trei goluri, duminică joacă împotriva Muntenegrului

Naționala masculină a României a debutat cu o înfrângere (30-33) pe terenul principalei favorite din grupa 8 a preliminariilor pentru EURO 2022. România pare să fie cotată cu ăansa a treia în această grupă, după cum a declarat și antrenorul principal al echipei noastre, Rareș Fortuneanu. De la Minaur au jucat Csepreghi (3 goluri) și Căbuț (4 goluri), iar pe bancă a stat și “principalul” echipei Minaur, Adrian Petrea.

România a început foarte slab meciul, gazdele având 9 goluri diferență după mai puțin de 15 minute de joc, majoritatea golurilor echipei scandinave fiind marcate pe contraatac sau faza a doua. De altfel, Fortuneanu a solicitat două timpuri de odihnă în acest interval de timp și, după al doilea, lucrurile au început să fie mai bune pentru România.

România a început ceva mai bine repriza secundă și a marcat de 6 ori în primele 8 minute, ba chiar a reuăit să se apropie la trei goluriȘ 24-27 (48). Am mai și ratat, au mai dat și arbitrii o minge două, am mai jucat și cu om în minus, astfel că până la final nu s-a putut face mai mult, 30-33. Urmează partida cu Muntenegru (care a învins miercuri pe Kosovo cu 32-25), duminică, la Baia Mare, când victoria este absolut obligatorie.

SUEDIA – ROMÂNIA 33-30 (20-12)

  • Arbitri: Ivan Cacador / Eurico Nicolau (Portugalia)
  • Suedia: Aggefors, Johannesson – Wanne 9, Pellas 5, Lagergren 5, Gottfridsson 4, Darj 3, Pettersson 3, Jeppsson 2, Carlsbogard 1, Persson 1, Claar, Jonsson, Nilsson, Chrintz, Lindskog. Antrenor: Glen Solberg.
  • România: Popescu, Iancu – Dumitriu 6, Căbuț 4, Negru 4, Ghiță 4, Bujor 4, Csepreghi 3, Sadoveac 3, Szasz 1, Racoțea 1, Fenici, Fotache. Antrenori: Rareș Fortuneanu și Adrian Petrea.