România a învins Olanda și va juca finala – cu Botea (4 goluri), Căbuț (1) și Buzle în teren

Naționala masculină de handbal a învins Olanda cu 27-25 în a doua semifinală a Trofeului Carpați. Duminică, de la ora 18:15, România va înfrunta Macedonia de Nord în finala competiției. Atât Olanda, cât și viitoarea adversară sunt calificate pentru Campionatul European din 2020, programat în luna ianuarie. Partida România – Olanda a însemnat și primul meci pentru Rareș Fortuneanu pe banca tehnică a naționalei masculine, primul obiectiv al antrenorului de la St. Raphael fiind campania de calificare la Campionatul Mondial din 2021.

Olandezii au dominat oarecum partida, plecând bine, chiar dacă au venit la București fără câțiva jucători de bază, angrenați în disputele din Bundesliga. Batavii au conduc 6-3 la jumătatea primei părți, dar România a revenit și cu sprijinul lui Tudor Botea, interul stânga de la CS Minaur, reușind să preia conducerea cu 10-9. Totuși, oaspeții sunt cei care intră la cabine în avantaj, 11-13, datorită unei apărări bune, care a permis recuperarea baloanelor și goluri pe contraatac și faza a doua.

Partea a doua este și ea una cu răsturnări de scor. Cu trei minute înainte de final, Olanda conducea cu 22-19, dar am revenit bine în joc, am egalat la 22, iar mai apoi a preluat conducerea la două goluri.

 

România – Olanda: 27-25 (11-13)

România: Mihai Popescu, Alecandru Bucătaru, Ionuț Iancu – Andrei Negru 6, Vencel Csog, Alexandru Șimicu, Tudor Botea 4, Andrei Buzle, Cristina Fenici 2, Călin Căbuț 1, Marius Szoke, Demis Grigoraș 5, Marius Sadoveac, Gabriel Bujor 5, Roland Thalmaier, Marius Mocanu, Gabriel Dumitriu 3, Dragoș Soare, Andrei Savenco, Viorel Fotache 1.

 

În prima semifinală, Macedonia de Nord a învins Algeria cu scorul de 25-24

Prima mare bătălie a noului staff va fi turneul de precalificare din Italia (10-12 ianuarie) pentru Mondialul din 2021, unde România va înfrunta Georgia, Kosovo și Italia.