Recital Burlachenko încheiat cu un succes în deplasare

Fetele de la CS Minaur Baia Mare s-au întors cu o victorie importantă din deplasarea de la Galaţi, scor 19-18, cu echipa locală CSM, în cadrul primei etape din returul Ligii Florilor. În urma acestui succes băimărencele se menţin pe locul 4 în clasament.

După cum a început meciul din oraşul de pe Dunăre, 1-5 pentru băimărence în minutul 10 (!), cei prezenţi au avut impresia că vor asista la o înfrângere categorică a gazdelor. După un time-out inspirat al antrenorului Valeriu Costea echipa locală îşi revine din „pumni” şi egalează la 5 în minutul 15. Pe fondul unui joc încâlcit al băimărencelor în atac, CSM Galaţi se desprinde apoi la 3 goluri în minutul 29. Publicul îşi încurajează favoritele, care au revenit spectaculos de la – 4 pe tabela de marcaj la + 3. Prima repriză se încheie cu scorul 10-8 după un gol marcat de Burlachenko.

“Lanterna roşie” a clasamentului, CSM Galaşi, joacă cu disperare pentru fiecare minge şi se menţine în avantaj până în minutul 40 (scor 14-12). Din acest moment începe cu adevărat recitalul Yaroslava Burlachenko ! Pivotul ucrainean al echipei Minaur avea să marcheze în acest joc 9 goluri din 9 aruncări la poartă (eficienţă 100 %). “Yasi” a mai provocat câteva eliminări în tabăra gazdelor şi a avut o prestaţie remarcabilă în apărare.

CS Minaur preia conducerea în minutul 46 (scor 14-15), dar gazdele nu depun armele şi cu zece minute înainte de final conduc cu 17-16. Câteva intervenţii ale Adrianei Medvedova şi cele 3 goluri consecutive ale maramureşencelor (Lisewska 2 şi Burlachenko) asigură victoria echipei oaspete. În ultimul minut, la 17-19, soarta meciului era decisă. Gazdele mai punctează odată cu 2 secunde înainte de final prin Stroia şi rezultatul final consemnat pe tabela de marcaj este 18-19.

Pentru CS Minaur urmează un joc pe teren propriu cu HC Dunărea Brăila, programat în sala de sport a Şcolii “Vasile Alecsandri”, duminică 3 februarie, de la ora 17:30.

 

CSM Galaţi – CS Minaur 18-19 (10-8)

Sala sporturilor “Dunărea” – aprox. 1.000 spectatori.

Arbitri: Sebastian Mârza şi Cristian Nedelea (Cluj Napoca).

Observator FRH: Alin Cârligeanu (Bucureşti).

CSM Galaţi: Şerban (10 int. bune) – Livrinikj 3 (1), Cioaric 3 (1), Marcu 3, Stroia 3, Sheiko 2, Balaban 2, Conache 1, Bokaric 1, Cîlici. Antrenor: V. Costea.  

CS Minaur: Medvedova (10 int. bune) – Burlachenko 9 (1), Rysankova 4 (1),  Lisewska 2, Shteriova 2, Seraficeanu 1, Cîrstea 1, Taivan, Polocoşer, Bondar, Tecar, Orşivschi. Antrenori: C. Buceschi, M. Kovacs şi Cl. Cetăţeanu.

Aruncări de la 7 m: 3-3 (transformate 2-2, au ratat Cioaric respectiv Tecar).

Minute de eliminare: 12-6.