Raul Fotonea: “Am mare încredere în jucători. Așteptăm fanii la sală !”

Echipa de handbal masculin a CS Minaur începe sâmbătă 17 septembrie meciurile oficiale din sezonul 2016/2017 de Divizia A. Echipa antrenată de Raul Fotonea va întâlni începând cu ora 11:00 pe Academia de Handbal Minaur într-un duel băimărean care va fi arbitrat de un cuplu din orașul nostru, Alexandru Apostu – Florin Chinde.

Antrenorul echipei noastre, Raul Fotonea, a acordat un interviu exclusiv pentru www.minaur.ro:

Academia de Handbal Minaur – CS Minaur

“Pentru mine, este un meci cu o însemnătate sentimentală destul de mare, deoarece jucăm împotriva echipei unde eu am fost antrenor, și este echipa unde eu am crescut profesional, bineînțeles cu ajutorul copiilor pe care i-am antrenat acolo, obținând și rezultate destul de bune, zic eu. A fost locul unde m-am simțit foarte bine, am fost tratat cu maxim respect și încredere de către toți cei care au grijă de bunul mers al lucrurilor la Academia de Handbal Minaur, lucru pentru care le mai mulțumesc o dată.

Acum este altă poveste, și bineînțeles că trebuie să dăm dovadă de profesionalism și să facem un meci bun sâmbătă, să câștigăm, pentru a putea aborda cu încredere noul sezon.”

Perioada de pregătire

Raul Fotonea
Raul Fotonea în meciul amical de la CSM Satu Mare.

“Am avut o perioadă de pregătire de o lună și jumătate în care am încercat să ajungem cu pregătirea fizică la nivelul optim, apoi am încercat să lucrăm cât mai mult tehnico-tactic atât pentru faza de atac, cât și pentru faza de apărare.
Jocurile de pregătire susținute ne-au ajutat în acest sens. Bineînțeles că din punct de vedere tactic, probabil că vom mai avea nevoie de ceva timp să ajungem la potențial maxim, deoarece jucătorii pe care îi avem acum la dispoziție vin de la mai multe echipe și e nevoie de o perioadă mai lungă pentru ca sistemele să funcționeze bine.

Avem jucători valoroși, chiar dacă majoritatea dintre ei sunt foarte tineri și sunt convins că până la urmă vom crește în joc o dată cu trecerea etapelor de campionat.”

Va fi un sezon greu, dar putem promova în Liga Națională

IMG_6509

“Va fi un sezon destul de greu, deoarece sunt câteva echipe destul de bune, împotriva cărora nu este ușor să câștigi, mai ales în deplasare, de aceea trebuie să fim foarte atenți cum pregătim și cum abordăm fiecare etapă.

Am mare încredere în jucătorii mei că vor fi capabili să facă un parcurs bun și la anul în luna mai să putem sărbători – împreună cu suporterii, pe care îi așteptăm, îi respectăm și îi rugam să fie aproape de noi – promovarea în Liga Națioanală.”