Ragot – golgheterul turneului – 9 goluri împotriva lui Dinamo

Ultima zi a Trofeului Potaissa la handbal masculin a programat și cea mai grea confruntare pentru Minaur Baia Mare, împotriva campioanei Dinamo București. Am început foarte bine deschizând scorul și menținându-ne la egalitate datorită unor intervenții inspirate ale lui Răzvan Pop, dar și cu un joc curajos în atac concretizat cu câteva goluri spectacol marcate de Ragot și Căbuț. În minutul 13 eram chiar la cârma jocului conducând cu 6-5. Echilibrul meciului s-a menținut până în minutul 18, când scorul era 8-8. Două ratări incredibile au dus la desprinderea dinamoviștilor la 8-10, aceștia profitând pe contraatac. Diferența de două goluri s-a menținut până prin minutul 25 (11-13) când campionii au mai adăgat un gol, repriza încheindu-se tot la 3 goluri diferență (12-15).

CS Minaur Baia Mare – Dinamo Bucuresti, sambata 12 august 2017 @ Trofeul Potaissa ~ editia a VIII-a ~ © FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

Repriza a doua debuteză cu campionii dominând jocul și distanțându-se la 5 goluri în minutul 4 (13-18). Timp de câteva minute am reușit să menținem această diferență de 4-5 goluri, în condițiile în care dinamovistilor ”le-a intrat” tot. Câteva intervenții foarte bune în poarta campionilor ne-au oprit din încercarea de a ne apropia. Mai mult, în minutul 14 diferența a ajuns la 7 goluri (17-24) după 3 goluri consecutive primite în 5 minute în care nu am reuși să marcăm. A urmat o perioadă de parțial echilibru, cu Ragot în mare formă și cu Căbuț și Haiduc inspirați pe atac. Din păcate nu a fost suficient pentru a recupera din diferență. Dinamoviștii, mai incisivi și mai eficienți pe linia de 9 metri s-au desprins chiar la 9 goluri în minutul 25 (24-33).  O ultimă zvâcnire de orgoliu a jucătorilor noștri face ca scorul final să fie ceva mai apropiat de realitatea din teren, 28-35. Cu două excepții, Raul Fotonea a rulat întreg lotul, evidențiindu-se în mod special Pierre Ragot, marcator a 9 goluri.

Dealtfel, Ragot a fost desemnat și golgheterul turneului, marcând în total 19 goluri  în cele 3 meciuri jucate la Turda.

Minaur: Portari – Răzvan Pop (7 intervenții), Bucătaru (4), Apostu. Jucători: Ragot (9), Căbuț (4), Haiduc (4), Mureșan (3), Cristescu (3),  Câmpan (1), Yuri Pop (1),  Popescu (1), Halcă (1), , Bodnărescu (1), Marta, Mihai, Nagy, Bușecan.

Următoarele meciuri de pregătire ale băieților vor avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare în cadrul Trofeului Minaur (18-20 august), care se va desfășura în la Baia Mare, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”.

În final să menționăm și faptul că sâmbătă Sala Sporturilor „Lascăr Pană” a găzduit alte două meciuri amicale de handbal masculin între echipa a doua a CS Minaur și U Cluj. Băieții noștri, care i-au avut în componență și pe Viorel Boșca și Beniamin Szabo, au făcut două jocuri bune, două teste utile în vederea participării în Divizia A. Primul meci s-a încheiat la egalitate, 21-21, urmând ca cel de al doilea să fi fost adjudecat de Minaur 2 cu scorul de 30-26..