Prima înfrângere suferită în deplasare

CS Minaur a pierdut la Bistriţa primul joc din deplasare în acest sezon competiţional, scor 22-19 în faţa echipei CS Gloria 2018, cu toate că oaspetele s-au aflat la conducere până în minutul 46 al meciului !

Băimărencele au avut o primă repriză excelentă, apărarea fiind punctul forte al echipei antrenate de Costică Buceschi, care a plecat la vestiare cu avantaj de două goluri (9-11).

Cea mai bună jucătoare din tabăra oaspetelor a fost din nou Helena Rysankova, care a punctat în debutul reprizei secunde şi a mărit avantajul la 3 goluri pentru Minaur (9-12). Interul dreapta din Cehia a înscris 6 goluri în acest meci (toate din acţiune) şi a dat speranţe suporterilor băimăreni că se poate obţine un rezultat pozitiv. A jucat bine şi ex-bistriţeanca Alexandra Orşivschi, care a înscris de 3 ori din tot atâtea aruncări în poarta Gloriei.

De la 13-15 se ajunge la 16-15, însă în minutul 46 tabela de marcaj indica din nou un rezultat favorabil pentru oaspete, 16-17.

Din păcate, una din jucătoarele importante din apărarea noastră, Yaroslava Burlachenko, este descalificată în minutul 44 pentru trei eliminări temporare de câte două minute. Gazdele profită de această superioritatea numerică, dar şi de erorile din atac ale băimărencelor, care nu reuşesc să marcheze timp de 10 minute ! Astfel, în minutul 55 gruparea bistriţeană preia coducerea, scor 18-17.

Urmează o fază extrem de controversată: băimărencele reuşesc o intercepţie, extremele pleacă pe contraatac, însă Oana Bondar este faultată în momentul pasării şi scapă mingea de sub control. Arbitrii nu acordă fault, încasăm imediat un nou gol şi Costică Buceschi vede cartonaşul galben pentru proteste.

Cu două minute înainte de final (scor 20-19) băimărencele încă sperau într-un rezultat pozitiv, dar Shteriova  ratează o aruncare de la 7 metri în timp ce gazdele punctează decisiv prin Ardean Elisei şi Paraschiv şi stabilesc rezultatul final: 22-19.

CS Minaur va juca în etapa viitoare, joi de la ora 18:00, pe teren propriu, cu Gloria Buzău.

 

CS Gloria Bistriţa – CS Minaur Baia Mare 22-19 (9-11)

Sala Polivalentă din Bistriţa – circa 800 de spectatori.

Arbitri: Claudiu Gorina şi Florin Melencu (Craiova).

Observator FRH: Cristian Potora (Cluj Napoca).

Gloria: Măzăreanu (10 intervenţii bune, a apărat inclusive o aruncare de la 7 m) – Tetean 5, Ţiplea 5 (5), Szabo 4, Paraschiv 3, Dincă 2, Rodriguez 2, Ardean Elisei 1, Pristăviţa, Raţiu, Avila.

CS Minaur: Medvedova (8 intervenţii bune), Enache, Nastasă (1) – Rysankova 6,  Lisewska 3 (1), Shteriova 3, Orşivschi 3, Seraficeanu 2, Popescu 1, Bondar 1, Burlachenko, Taivan, Cîrstea, Tecar.

Aruncări de la 7 m: 5-3 (transformate 5-1, au ratat Lisewska şi Shteriova).

Minute de eliminare: 2-6.

Credit foto: CS Gloria 2018 BN.