Patru sportive de la Minaur au primit voturi pentru echipa tip a Ligii Florilor MOL

ProSport a prezentat echipa sezonului în Liga Florilor și topul celor mai bune cinci handbaliste. Ierarhiile au fost alcătuite pe baza opțiunilor exprimate de toți cei 14 antrenori care se aflau pe banca tehnică la momentul închiderii ediției de campionat 2019-2020 (inclusiv Ion Crăciun – Corona Brașov).

PORTAR: DENISA DEDU (CSM BUCUREȘTI)

Portarul echipei naționale a avut un sezon constant bun, adunând 11 voturi din 14 posibile. Au mai fost nominalizate la această categorie Ana Maria Măzăreanu (Minaur) și Marta Batinovic (SCM Rm. Vâlcea).

EXTREMĂ STÂNGA: NICOLETA DINCĂ (GLORIA BISTRIȚA)

Jucătoarea de la Gloria Bistrița a avut un sezon destul de solid, în urma evoluțiilor fiind rechemată și la echipa națională. Nicoleta Dincă a câștigat „lupta” cu Ana Maria Iuganu, care a pierdut ultimele etape din cauza unei accidentări (6-4 la voturi). Au mai fost nominalizate Andreea Chiricuță, Ann Grete Norgaard (SCM Rm. Vâlcea) și Ana Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie).

INTER STÂNGA: CRISTINA NEAGU (CSM BUCUREȘTI)

Căpitanul echipei naționale nu a avut practic rivală, chiar dacă a început să joace doar de la începutul lunii noiembrie. Cristina a primit 13 din 14 voturi, unul ajungând în contul Sorinei Tîrcă.

CENTRU: ALICIA FRAGA FERNANDEZ (SCM RM. VÂLCEA)

Centrul naționalei Spaniei a fost „creierul” echipei Rm. Vâlcea, fiind o jucătoare utilă și în apărare. Alicia a primit 6 nominalizări, în timp ce Andrea Lekic (CSM București) – 4. Pe un post cu multe jucătoare de calibru, au mai primit voturi Kristina Liscevic (SCM Rm. Vâlcea) și Cristina Laslo (Corona Brașov).

INTER DREAPTA: ALINA ILIE (GLORIA BUZĂU)

Pentru acest post, am consemnat cel mai mare echilibru: 7-7 cu Mireya Gonzalez (SCM Rm. Vâlcea). Alina Ilie a fost desemnată cel mai bun inter dreapta, premiu venit și ca o încurajare pentru o jucătoare tânără, pe un post unde naționala nu are foarte multe soluții, votul antrenorului naționalei fiind dublat.

EXTREMĂ DREAPTA: MARTA LOPEZ (SCM RM. VÂLCEA)

Un „Speedy Gonzalez” pentru Vâlcea, extrema dreaptă a făcut un sezon foarte solid, motiv pentru care a primit opt voturi din 14. Aneta Udriștioiu (Dunărea Brăila) – 4 voturi, Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare) și Cristiana Nica (HC Zalău) au fost la rândul lor nominalizate pentru cea mai bună extremă dreapta.

PIVOT: ASMA ELGHAOUI (SCM RM. VÂLCEA)

Pivotul tunisian venit de la Gyor a făcut parte din coloana vertebrală a echipei din Vâlcea. În general, a făcut un sezon foarte bun. Au mai primit voturi Dragana Cvijic (CSM București), Florina Chintoan (U Cluj), Lorena Ostase (CSM Slatina) și Georgiana Ciuciulete (Corona), Crina Pintea (CSM București)

BEST DEFENDER: LINNEA TORSTENSSON (CSM BUCUREȘTI)

Chiar și pe final de carieră, jucătoarea din Suedia a fost ca o „stâncă” în defensiva echipei CSM București, iar în general adversarele au căutat să atace prin alte părți, decât acolo unde s-a aflat Linnea. Nu mai puțin de opt antrenori au văzut-o cea mai bună apărătoare. Au mai primit voturi: Oana Bondar (Minaur), Jelena Trifunovic (SCM Rm, Vâlcea), Samara da Silva (SCM Rm. Vâlcea), Crina Pintea (CSM București).

CEA MAI BUNĂ TÂNĂRĂ JUCĂTOARE U23: ALEXANDRA SEVERIN (HC ZALĂU)

Jucătoare completă atac – apărare, Alexandra Severin a făcut un salt important la HC Zalău, drept dovadă că a prins și lotul echipei naționale. Ea ar fi fost în echipa pentru turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Severin (4 voturi) a câștigat la mare luptă la acest capitol cu Sorina Tîrcă (Corona Brașov), care nu a avut nici jumătate de sezon la dispoziție, și Rebeca Necula, care la nici 17 ani a impresionat la U Cluj (ambele cu câte 3 voturi). Raluca Petruș (Gloria Buzău), Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea), Andreea Popa (Minaur) și Marina Ilie (Rapid București) au primit la rândul lor voturi.

Cristina Neagu a fost desemnată MVP-ul sezonului

Pentru desemnarea celei mai valoroase jucătoare, fiecare antrenor a avut opțiunea de a oferi un Top 3, pentru care am oferit următoarele punctaje: locul 1 (4 puncte), locul 2 (2 puncte), locul 3 (1 punct).

Absolut toți cei 14 antrenori au văzut-o pe Cristina Neagu între cele mai bune trei jucătoarele ale sezonului. Căpitanul echipei naționale a însumat nu mai puțin de 43 de puncte! Este pentru a doua oară când Neagu este desemnată MVP, după 2018, de când ProSport efectuează această anchetă (sezonul 2016-2017). În 2017, titlul a ajuns la Cristina Zamfir, iar în 2019, la Yuliya Dumanska.

În urma punctajelor, am putut alcătui și topul celor mai bune cinci handbaliste:

Cristina Neagu a fost urmată de Valentina Ardean Elisei (Gloria Bistrița)! Șase antrenori au votat-o în Top 3 în acest sezon. „Alice” a evoluat ca inter stânga în cea mai mare parte a sezonului pentru Gloria Bistrița.

Mireya Gonzalez (SCM Rm. Vâlcea) ocupă locul 3 în topul celor mai valoroase handbaliste ale sezonului 2019-2020. Așadar, interului dreapta îi poate fi atribuit și titulatura de cea mai bună jucătoare străină din Liga Florilor. În acest top exclusivist au mai intrat Cristina Laslo (Corona Brașov) – locul 4 și Andrea Lekic (CSM București) – locul 5.

Ierarhiile au fost stabilite după opțiunile exprimate de Florentin Pera, Adrian Vasile, Costică Buceschi, Ovidiu Mihăilă, Neven Hrupec, Horațiu Pașca, Alexandru Weber, Gheorghe Tadici, Bogdan Burcea, Victorina Bora, Carmen Amariei, Alin Bondar, Gheorghe Covaciu și Ion Crăciun.