Patru jucători de la Minaur și antrenorul Adi Petrea pregătesc meciul cu Suedia

Patru jucători de la CS Minaur și antrenorul Adrian Petrea sunt la lotul național de seniori al României. A fost un stagiu de pregătire centralizată, după care urmează două jocuri de calificare la EURO 2022 (echipa noastră va juca cu Suedia în deplasare pe 5 noiembrie, respectiv acasă cu Muntenegru, pe 8 noiembrie, în Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare). Toate meciurile sunt transmise în direct de EHFTV.

Andrei Buzle (inter stânga), Călin Căbuț (centru), Alexandru Csepreghi (inter stânga sau centru) și Albert Cristescu (pivot) sunt cei patru jucători de la Minaur care se află la lot, plus antrenorul principal al echipei noastre, Adrian Petrea, cel care este secundul lui Rareș Fortuneanu la prima reprezentativă.

Drumul spre EURO 2022 începe în această săptămână, cu partidele primelor două etape din faza grupelor. Prima etapă va avea loc miercuri și joi, însă pandemia de Covid-19 a dus la mai multe amânări. România debutează joi cu un meci pe terenul principalei favorite a grupei 8, Suedia, după care va primi duminică, în Baia Mare, vizita Muntenegrului.

  • Grupa 1: Serbia – Grecia; Franța – Belgia (amânate)
  • Grupa 2: Austria – Estonia (miercuri, 21.25), Germania – Bosnia-Herțegovina (joi, 17.15)
  • Grupa 3: Ucraina – Rusia (joi, 17.00), Cehia – Insulele Feroe (amânat)
  • Grupa 4: Portugalia – Israel (miercuri, 21.30); Islanda – Lituania (miercuri, 21.45)
  • Grupa 5: Olanda – Turcia (miercuri, 21.00), Slovenia – Polonia (joi, 20.15)
  • Grupa 6: Belarus – Italia; Norvegia – Letonia (amânate)
  • Grupa 7: Danemarca – Elveția (miercuri, 21.00); Macedonia de Nord – Finlanda (miercuri, 21.00)
  • Grupa 8: Muntenegru – Kosovo (miercuri, 21.30); Suedia – România (joi, 19.10)

La turneul final al EURO 2022 sunt calificate direct gazdele Ungaria și Slovacia, campioana europeană, Spania, și vicecampioana europeană, Croația. Acestea vor juca în cadrul EHF Euro Cup, primul joc fiind cel dintre Ungaria și Spania, programat miercuri, la ora 19.15, transmis, de asemenea, de EHFTV.