Ne-au “eliminat”

Așa cum era de așteptat, partida din deplasare cu Poli Timișoara a fost una grea, cu un adversar foarte bine pregătit din toate punctele de vedere.
Sala Sporturilor Constantin Jude, cu destul de puțini spectatori, a fost gazda unui meci care pe alocuri ne-a dat speranțe. Minaur a început slab meciul, în primele 15 minute ratând două aruncări de la 7 metri și vreo 5-6 ocazii, scotând-ul în evidență pe goalkeeper-ul Daskaloski. La scorul de 7-3 pentru timișoreni, Minaur primește încă o aruncare de la 7 metri. După ratările veteranilor Popescu și Sabou, Raul Fotonea îl trimite în fața lui Daskaloski pe Makaria, care cu un tupeu de senzație debutează cu gol în Liga Zimbrilor. Din nefericire, două minute mai târziu ratează și el tot de la 7 metri, când scorul era de 8-4. Ne ține în joc Bucătaru cu mai multe intervenții inspirate, dovadă că convocarea lui la națională nu e una de conjunctură. Până la pauză Milosevic și Marjanovic ne înscriu 7 din cele 11 goluri. De partea noastră singurul care înscrie mai mult de un gol e Halcă. Repriza se termină cu 11-7.

Începem repriza mai bine și ne apropiem pas cu pas. Halcă, Haiduc și Lazici ne duc la un nesperat 14-14 în minutul 42. Rămânem acolo cu ajutorul lui Sabou (15-15, min. 44). Reintră în teren Fenici, după ce luase o pauză de câteva minute. Timișorenii se regrupează și pun în joc toate armele de care dispun. „Cavaleria” studenților își face datoria. Primim o eliminare inexplicabilă la bancă. Haiduc este eliminat pentru un presupus picior intenționat. Jucăm în 4 oameni și luăm 4 goluri (19-15, min. 48). Până să ne reîntregim efectivul Sabou mai primește eliminare. Înscriem în inferioritate prin Căbuț. Mai avem câteva șanse nefructificate. „Cavaleria” gazdelor forțează. Sabou e întors din drum de o „forțare” în atac. Șutăm de 2-3 ori și în Savic și Poli „pleacă” la 24-16. Pe final ambele echipe joacă „la spectacol”. Bucătaru ne mai salvează de câteva ori de un scor mult prea sever. În ultimul minut se marchează 3 goluri, printre care și o frumusețe de execuție în urma unei combinații dintre Yurii Pop și Robert Nagy, la capătul căreia pivotul nostru improvizat l-a lăsat spectator pe Vâlceanu, intrat și el în poartă pentru a bifa câteva minute. Scor final 26-19.

În ciuda înfrângerii Minaur își păstrează locul 9 la finalul turului. Urmează o săptămână de foc cu dubla confruntare cu Dinamo în Cupa României și în Liga Zimbrilor și cu o deplasare lungă la Iași.

SCM Poli Timișoara vs CS Minaur Baia Mare 26-19 (11-7)
Arbitri: Adrian Nacu și Adrian Rucoi (Târgu Mureș), Observator, Constantin Milcu (Drobeta Turnu Severin)
Minute eliminare: 6-6
Aruncări de la 7 metri: 2-4 (transformate 2-1)
CS Minaur Baia Mare: Portari – Bucătaru (13 intervenții), Răzvan Pop; Jucători: Halcă (5 goluri)Lazic (3), Sabou (3), Căbuț (2), Haiduc (2), Popescu (1 din 7m), Nagy (1), Mureșan (1), Makaria (1 din 7m), Cristescu, Marta, Botea, Yuri Pop, Mihai.