Ne-am întors!

Meci entuziasmant în Cupa României pentru CS Minaur Baia Mare, joi după-amiză în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”. Declinul celor de la Dinamo, care au câștigat doar 3 meciuri din ultimele 15 a continuat pe parchetul băimărean în fața a aproximativ 1400 de suporteri care așteptau de multă vreme o victorie a favoriților.

Practic am condus tot meciul, singura situație de egalitate fiind consemnată în minutul 4 (1-1). Am început apoi să ne desprindem, Dinamo fiind în permanență în urmă cu 1-2 goluri. Până la jumătatea reprizei ne distanțăm la 5 goluri (10-5, min. 17). Marcăm aproape cu toată echipa. Ies în evidență Yurii Pop și Albert Cristescu cu câte 3 goluri, dar și Alex Bucătaru, cu câteva intervenții spectacol. Dar contribuția e colectivă. Ragot, nerefăcut, intră doar ca să execute aruncările de la 7 metri. Randament 1 din 3. Repriza se încheie cu scorul confortabil de 17-13.

Entuziasmul sălii și evoluția perfectă a lui Marta și Cristescu îi duce pe ai noștri la 7 goluri diferență în prima parte a celei de a doua reprize (22-15, min. 39). Eliodor Voica ia time out ca să ne mai oprească elanul. Inutil. Păstrăm avansul de 6-7 goluri. După jumătatea reprizei avem câteva bâlbâieli în atac, o ușoară relaxare și Dinamo vine la 3 goluri (27-24, min. 46). Se ratează succesiv de ambele părți. Dinamo nu profită, iar băimărenii refac treptat diferența. Dinamoviștii nu se regăsesc. Intră și Bera. Căbuț face și el un meci mare și e clar că suntem calificați. O ultimă zvâcnire a dinamoviștilor pe final nu face decât să mai reducă proporțiile scorului (30-26).

CS Minaur Baia Mare vs Sinamo București 30-26 (17-14)

Arbitri: Gabriel Badiu și Ioan Barbu (Cluj Napoca), Observator FRH: Ioan Furnea (Târgu Mureș)

Aruncări de la 7 metri: 5-5 (transformate 3-5)

Minute eliminare: 6-8

CS Minaur: Portari – Bucătaru (15 intervenții), Răzvan Pop; Jucători – Marta (5 goluri), Căbuț (5), Popescu (4), Mureșan (4), Cristescu (4), Yurii Pop (3),  Ragot (2), Sabou (1), Lazic (1), Nagy, Haiduc, Halcă, Mihai.

Mulțumim spectatorilor care au răspuns chemării noastre de a aduce jucării de pluș. S-au adunat câteva sute de jucării ce vor fi donate în curând copiilor cu nevoi speciale.