Natalia Iocsak se pregătește pentru etapa a 3-a a CN de Drif – TransRarău

Campionatul Național de Drift va avea a treia etapă pe traseu montan, urmând să aibă loc chiar în acest weekend, la Pojorâta, pe TransRarău, una dintre cele mai spectaculoase șosele din țară. După ce primele runde din acest campionat s-au desfășurat pe circuit, pe Rabocsring din Mariapocs și Transilvania Motor Ring din Târgu Mureș, pentru drift urmează TransRarău și Transalpina.

Driftul este proba sportivă prin care parcurgerea traseului se realizează prin supravirare, în mod intenționat, folosindu-se accelerația, frâna și direcția, pilotul reușind astfel să obțină controlul autovehiculului. Controlul acestuia se face în derapaj permanent, în unghi față de axul traseului prestabilit.

Sâmbătă este ziua dedicată antrenamentelor libere, în timp ce duminică dimineață vor avea loc calificările, iar de la ora 16:00 sunt programatele Battle-urile transmise în direct de Pro X.

După TransRarău, caravana driftului va ajunge în Oltenia, pe o altă șosea superbă, Transalpina, în perioada 10-11 august. Ultima etapă din 2019 este programată în septembrie la București.

Natalia Iocsak a a încheiat a doua etapă din cadrul Campionatului Național de Drift 2019 în top 8 la categoria Semi Pro, după ce în calificări terminase pe locul 5. Sportiva de la CS Minaur se pregătește intens pentru etapa de pe TransRarău și spre să obțină un rezultat bun.