Minaur vs Dinamo – Episodul 1 – Cupa României

Istoria handbalistică a ultimilor 10 ani nu consemnează nici un meci între Minaur și Dinamo. În Cupa României. Sorții au făcut însă ca luna decembrie să le aducă suporterilor băimăreni drept cadou două meciuri pe teren propriu cu vechea rivală, la distanță de o săptămână.

Primul episod se desfășoară joi, 7 decembrie, în optimile Cupei României, de la ora 17.15. Ambele echipe sunt într-o cădere de formă, acest meci de cupă fiind o ocazie perfectă pentru a plusa în special la moral. Partida se joacă într-o singură manșă, câștigătoarea calificându-se în faza sferturilor de finală ale Cupei României ce va avea loc peste aproximativ 10 zile. O eventuală victorie poate salva sfârșitul slab din turul Ligii Zimbrilor pentru băimăreni. E momentul să întrerupem șirul celor 5 eșecuri, chiar dacă Mihai Bușecan este în continuare indisponibil, iar Pierre Ragot face eforturi susținute pentru a se reface până la ora meciului. Vestea bună pentru noi este că, după ce a lipsit de la meciul cu poli Timișoara, Alin Câmpan este apt de joc și va evolua în extrema stângă alături de Alexandru Sabou, un jucător a cărui experiență și poftă de joc ne va fi de mare folos.

Dinamo vine din postura ultimei câștigătoare a trofeului și chiar dacă în campionat și în cupele europene a pierdut ultimele meciuri, atât în deplasare, cât și pe teren propriu, rămâne un adversar redutabil. Bucureștenii au în față o săptămână dificilă, fiind nevoiți să facă deplasarea la Baia Mare de două ori în interval de doar câteva zile, ținând cont că săptămâna viitoare Liga Zimbrilor programează în etapa a doua a returului același meci. Oaspeții noștri sunt lipsiți pe linia de 6 metri de serviciile internaționalului Dan Savenco și este incertă și prezența în lot a interului stânga Sajjad Esteki.

Ambele echipe au în componență jucători care au evoluat în trecut în tabăra adversă. Irimuș și Bera vin la Baia Mare ca acasă, în timp ce Pierre Ragot și Răzvan Pop, „au tras în barca” lui Dinamo sezonul trecut, un motiv în plus ca meciul să fie o adevărată confruntare de orgolii.

Partida va aduce în tribune și spiritul sărbătorilor de iarnă, conducerea CS Minaur organizând un moment inedit la începutul meciului. Astfel suporterii prezenți la meci sunt rugați să aducă cu ei jucării de pluș pe care imediat după fluierul de început să le arunce în teren. Acestea vor fi apoi donate în preajma sărbătorii de Crăciun către copii asistați din casele de tip familial din Baia Mare. Organizatorii le pregătesc suporterilor și alte surprize. În pauza meciului se va organiza un concurs cu premii și va avea loc și o reprezentație a unui grup de majorete.

© foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu