Minaur vrea calificarea în optimile Cupei României, la debutul lui Butulja pe banca Reșiței

Echipa masculină de handbal a CS Minaur Baia Mare va susține duminică un meci în deplasare, împotriva echipei CSM Reșița, în 16-imile de finală ale Cupei României. Partida va avea loc de la ora 16.00, în Polivalenta din Reșița, și va fi arbitrată de Claudiu Belean (Târgu Mureș) și Marcel Sas (Oradea), în timp ce observator va fi bucureșteanul Ioan Șerbu.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în acest sezon, tot la Reșița, dar în Liga Zimbrilor, Minaur reușind să se impună categoric, cu 26-22, după o primă repriză excelentă (7-18). Cele două echipe “s-au mai legat” între timp, au apărut niște automatisme, iar meciul va fi în mod cert cu totul altfel.

Au fost destule de schimbări în ultima vreme la echipa bănățeană. În primul rând, s-a schimbat banca tehnică, noul antrenor principal al Reșiței fiind fostul jucător al acestei echipe, Bojan Butulja. “Este o onoare pentru mine să fiu din nou la Reșița, mai ales în funcția de antrenor principal. Am plecat de aici acum aproximativ 10 ani, iar ultima mea amintire legată de Reșița este trofeul Cupei României. Vom încerca să nu retrogradam în acest sezon și ne dorim să creăm o echipă competitivă pentru următoarea ediție de campionat”. El îi ia locul lui Ilie Vaidasigan.

Tehnicianul sârb se va putea baza pe serviciile a doi jucători care n-au putut evolua încă pentru rosso-neri. Georgianul Shota Tevzadze și sârbul Dușan Trifkovic și-au obținut dreptul de ședere temporară pe teritoriul României, până în data de 30 iunie 2020.

Nu va mai juca pentru bănățeni Mihai Rohozneanu, cel care era și antrenor secund, Mișa transferându-se între timp la AHC Potaissa Turda.

După jocul de Cupa României, unde Minaur vrea să treacă mai departe, urmează un alt duel foarte tare, tot în deplasare, cu Dinamo București, joc care va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 11.00 și care va fi transmis în direct la TVR 2.