Minaur joacă la Făgăraș cu dorința de a lega două victorii

Băieții de la CS Minaur Baia Mare au plecat azi la amiază la Făgăraș unde joi urmează să joace al treilea meci în deplasare din acest sezon al Ligii Zimbrilor. Meciul contează pentru etapa a 6-a și se va desfășura în sala de sport a Colegiului „Negru Vodă” cu începere de la ora 18.00. 

Minaur pleacă de pe locul 5 în clasament cu un moral foarte bun după victoria de pe teren propriu cu HC Odorheiu Secuiesc. În schimb CSM Făgăraș ocupă penultimul loc în clasament, cu o singură victorie obținută în deplasare la CSM Focșani 2007, în etapa a doua. Trebuie însă luat în calcul că cele 4 înfrângeri au fost în fața unor echipe de top din ligă: Dinamo, Potaissa Turda, HC Odorehiu Secuiesc și Steaua. Făgărășenii se află doar la al doilea sezon în prima ligă, după ce sezonul trecut, în primul an, au fost nevoiți să își apere locul pe prima scenă la turneul de baraj, în fața contracandidatelor din liga secundă U Cluj și Știința Bacău.

Pentru acest sezon făgărășenii și-au propus evitarea părții de jos a clasamentului. Antrenorul Liviu Andrieș a declarat în vară pentru prosport.ro că un obiectiv realist este cel al locurilor 9-10, care i-ar feri de emoțiile unui nou turneu de baraj. În acest sens, în vara aceasta au transferat 6 jucători, printre care și nume cunoscute precum Alin Vaidasigan (Poli Timișoara), Florin Acatrinei (Dunărea Călărași) și Tiberiu Constantinescu (CSM București). Luând în calcul statutul de nou promovată al CS Minaur, pentru gazde acest meci pare a fi cel mai accesibil de până acum. Adăugând la asta și orgoliul rănit și presiunea dată de necesitatea de a acumula puncte pentru realizarea obiectivului, e clar că pe băimăreni îi așteaptă o adversară incomodă, avidă de victorie.

Plecând de la linia de clasament, calculul hârtiei ne dă favoriți, însă ținând cont de nenumăratele surprize din primele 5 etape, putem fi siguri că va fi un meci echilibrat, o presiune suplimentară asupra alor noștri venind și din partea suporterilor locali, capabili să facă o atmosferă ostilă în micuța sală de sport a Colegiului „Negru Vodă”. Un alt factor care ne defavorizează este posibila lipsă din lot a lui Alexandru Sabău, în continuare incert din motive medicale, precum și a lui Pierre Ragot și a lui Andrei Popescu, ambii cu probleme musculare. Incertă e și prezența în teren a lui Răzvan Pop, tot cu probleme medicale.

Ionuț Marta, directorul general al clubului, va însoți echipa în această deplasare. Înainte de plecare acesta a declarat: „Ne așteaptă o deplasare foarte grea, la un adversar cu sete de puncte, care a investit în valoarea lotului și care încă nu obține rezultatele dorite. Sperăm să legăm două victorii și să ne menținem în prima jumatate a clasamentului pentru a păstra atmosfera bună în sânul echipei.”

Cei interesați vor putea urmări în direct evoluția scorului pe site-ul frh.ro.