Minaur încearcă la Buzău calificarea în Final Four-ul Cupei României (cu 683 de spectatori)

Joi se vor disputa două dintre meciurile sferturilor Cupei României, alte două partide fiind amânate. CS Minaur Baia Mare se va deplasa la Buzău, acolo unde va întâlni de la ora 18.00 pe SCM Gloria din localitate, în sala “Romeo Iamandi”. Așa cum bănuiam, vor fi niște spectatori în sală, pentru că există deja un comunicat al clubului buzoian, care sună după cum urmează:

“În urma avizului Direcției de Sănătate Publică și aprobării Primăriei Municipiului Buzău, în ceea ce privește desfășurarea meciului de handbal dintre SCM Gloria Buzau și CS Minaur Baia Mare, Sport Club Municipal Gloria Buzău dorește să informeze publicul că accesul în incinta Sălii Sporturilor este permis doar persoanelor care și-au achiziționat bilet pentru această partidă sau dețin abonament pentru sezonul competițional 2019-2020.”

De altfel. clubul din Buzău a trimis clubului băimărean o adresă, în care este specificat faptul că în sală vor avea acces 683 de suporteri și că se pune la dispoziția echipei noastre un număr de 68 de bilete. Este singurul meci care se dispută cu spectatori dintre toate cele care sunt organizate miercuri sau joi în Liga Națională, feminin și masculin (opt jocuri în total)

 

De ce este important meciul? Pentru că învingătoarea din acest joc va merge în Final Four și se va putea bate pentru trofeu. Mai mult, cu puțin noroc (adică accederea în finală) poate prinde de aici un loc de cupă europeană. Ambele grupări stau bine în campionat, locurile 3 (Minaur) și 4, ori Liga Florilor este încă o variant pentru a prinde un loc de cupă europeană.

CS Minaur în Cupa României
  • Portari: Ana Maria Măzăreanu, Cristina Enache
  • Jucătoare de câmp: Oana Cîrstea (5 goluri în acest sezon al Cupei), Camelia Hotea, Eva Kerekes (4), Sylwia Lisewska (3), Larisa Tămaș (7), Marija Shteriova (4), Anca Polocoșer (3), Roxana Szolosi (7), Andreea Popa (6), Paulina Masna, Helena Rysankova (3), Sonia Seraficeanu (11), Oana Borș (3), Petruța Argyelan, Yaroslava Burlachenko (7), Oana Bondar, Mădălina Conache (2)
  • Antrenori: Costicã Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu

 

Lotul echipei SCM Gloria Buzău
  • Portari: Ana Maria Mîrcă Olariu, Alina Iordache, Petra Blazek
  • Jucatoare de câmp: Alexandra Subțirică, Ana Maria Simion, Denisa Șelever, Andreea Pricopi, Carmen Stoleru, Claudia Condurache, Maria Gavrilă, Raluca Petruș, Ines Khouildi, Andreea Taivan, Andreea Mărginean, Ana Maria Popa, Marija Petrovic, Alina Ilie, Oana Apetrei
  • Antrenori: Ovidiu Mihăilă și Romeo Ilie

 

Sfeturile Cupei României
  • SCM Gloria Buzău – CS Minaur Baia Mare (ora 18.00). Arbitri: Bogdan Stark (București) – Romeo Ștefan (Ploiești). Observator Gheorghe Bejinariu (Pitești)
  • CSU Cluj Napoca – Rapid București (17.00, TVR 1). Arbitri: Mihai Pîrvu (București) – Mihai Potîrniche (Buzău). Obs. Ilie Vizitiu (Deva)
  • Partidele SCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina au fost amânate.

 

După jocurile din Cupa României, campionatul se va întrerupe până în luna aprilie, deoarece vor fi mai multe acțiuni ale loturilor naționale. De la Minaur vor merge la loturi șase jucătoare: Sonia Seraficeanu și Anca Polocoșer (echipa mare, ce va juca la turneul preolimpic din Muntenegru și în dublă de calificare la Europene cu Polonia), Andreea Popa și Eva Kerekes (la lotul de tineret – cantonament și un turneu în Rusia), Helena Rysankova (lotul Cehiei pentrru o dublă cu Suedia), Sylwia Lisewska (lotul Poloniei – pentru dubla cu România).