Minaur II joacă azi în „leagănul” handbalului românesc

După victoria entuziasmantă a băieților de la echipa mare, vine azi rândul echipei secunde să își măsoare forțele în Divizia A. CS Minaur II joacă azi în leagănul handbalului românesc, la Sibiu, în Sala Sporturilor Transilvania, de la ora 17.00, împotriva echipei locale de handbal masculin, meci contând pentru etapa a 3-a a seriei B.

Spunem că jucăm în leagănul handbalului românesc deoarece există dovezi că primul meci de handbal din România, în forma inițială, când se juca în 11, a avut loc la 18 iunie 1921, pe Stadionul Central din Sibiu, la inițiativa profesorului de educație fizică Wilhelm Binder, participanți fiind elevii liceului Brukenthal şi elevele liceului de fete.

Cele două echipe se aliniază la startul acestui meci cu aceași linie de clasament, câte 3 puncte fiecare, băimărenii fiind cu două locuri mai sus, pe poziția a 4-a, datorită golaverajului pozitiv. În primele două etape ambele combatante și-au câștigat meciurile pe teren propriu și le-au pierdut pe cele din deplasare.

La fel ca și în ultimul meci de acasă, când a surclasat CSU Poli Timișoara cu 36-16, CS Minaur II va avea și de această dată în lot câțiva din jucătorii din echipa mare, în frunte cu Yuriy Pop și Alexandru Bucătaru, care de altfel au evoluat foarte puțin în meciul cu Odorhei.

Partida este arbitrată de cuplul  P. Iacob (București)/S. Savu (Pitești).