Minaur II întâlnește sâmbătă liderul seriei

Lupta pentru promovarea în Liga Zimbrilor în seria a 2-a a Diviziei A, la handbal masculin, se dă anul acesta între CSU Constantin Brâncuși Tg Jiu și CSM Oradea. Echipa secundă a CS Minaur Baia Mare are însă valoarea necesară să complice lucrurile în fruntea clasamentului.

Sala Sporturilor „Lascăr Pană”  găzduiește, sâmbătă de la ora 16.00 confruntarea dintre Minaur II vs CSU Constantin Brâncuși Tg Jiu. Obiectivul oaspeților pentru acest sezon nu este doar promovarea directă, ci chiar câștigarea tuturor meciurilor. Antrenorul oaspeților, Adrian Gorun, a declarat pentru gorjeanul.ro că este conștient că meciul cu Minaur II va fi unul foarte greu, în special pentru că băimărenii au dreptul să folosească jucătorii de la prima echipă. „Nu mă îngrijorează neapărat acest aspect, eu sper că vom câştiga şi acolo. Din punctul meu de vedere, ar fi o surpriză un rezultat negativ acolo, putem juca şi cu jucătorii de la Liga Naţională, putem să-i depăşim” – a mai spus acesta.

Dealtfel e posibil ca îngrijorarea acestuia să fie justificată. Meciurile echipei secunde a băimărenilor sunt un prilej foarte bun pentru jucătorii mai tineri din prima echipă să prindă minute importante de joc. La fel și pentru cei din echipa secundă sunt ocazii importante de a se afirma în vederea accederii la prima echipă, atunci când va apărea o oportunitate. E foarte posibil deci ca o parte din lotul „mare” să fie în teren sâmbătă, alături chiar de antrenorul Raul Fotonea.

Gorjenii au câștigat toate cele trei meciuri de până acum și conduc clasamentul cu 9 puncte, fiind diferențiați doar prin golaveraj de CSM Oradea, aflată pe locul 2. În schimb Minaur a câștigat un singur meci, cel de pe teren propriu, și a pierdut în deplasare la Oradea și la Sibiu.

Partida va fi arbitrată de cuplul C.Foltic/C.Pipa din Oradea.

Meciul are loc în deschiderea derby-ului de handbal feminin dintre CS Minaur și SCM Timișoara. Ambele echipe au nevoie de sprijinul suporterilor băimăreni, pe care îi așteptăm să își susțină echipele favorite.