Minaur câștigă primul meci al Memorialului „Lascăr Pană”

CS Minaur Baia Mare a câștigat ieri, 10 august, primul meci disputat în acest sezon în fața propriilor suporeri, învingând AHC Potaissa Turda, deținătoarea en titre a Challenge Cup, în cadrul Memorialului „Lascăr Pană”.

Înaintea meciului a fost ținut un moment de reculegere în memoria antrenorului emerit, maestrul Lascăr Pană, după care aruncarea de începere a fost dată de soția regretatului nostru tehnician, doamna Klara Pană.

Meciul a fost unul echilibrat, dar în ciuda faptului că echipa noastră, așa cum a declarat Raul Fotonea, este încă în perioada de acumulare fizică, Minaur a condus jocul în cea mai mare parte, atât pe tabelă cât și din punct de vedere tehnico tactic.

Prima repriză a debutat sub semnul dominării băimărenilor care au condus permanent cu 2 goluri până prin minutul 8 (7-5), când turdenii au revenit marcând de 5 ori consecutiv, scorul devenind 7-10 (min. 13). Minaur pornește cursa pentru egalare pe care o reușește abia spre finalul reprizei (15-15, min. 29) care se încheie totuși cu un gol al oaspeților.

În repriza a doua intră în poartă bielorusul Aliaksandr Markelau, ale cărui 8 intervenții bune se dovedesc esențiale pentru o victorie entuziasmantă pentru spectatori, mai ales în ulimele 10-15 minute, când Minaur s-a desprins chiar și la 7 goluri (32-25, min. 54). În cele din urmă echipa noastră a câștigat cu 34-28 un meci care inițial părea că va fi mult mai greu.

CS Minaur Baia Mare: Portari – Adrian Țenghea, Aliaksandr Markelau, Răzvan Apostu; Jucători – Alexandru Csepreghi (8 goluri), Vojislav Brajovic (4), Albert Cristescu (4), Călin Căbuț (4), Georgel Haiduc (3), Pedrag Vujadinovic (3), Daniel Mureșan (3), Tudor Marta (2), Tudor Botea (2), Robert Nagy (1), Sergiu Makaria, Yuryi Pop, Benjamin Szabo. Antrenor principal Raul Fotonea, antrenor secund Alexandru Sabou.

Prima partidă a zilei disputată între Poli Timișoara – CSU Suceava s-a încheiat cu 34-28 (20-18)

Turneul continuă sâmbătă, 11 august, cu următorul program:

17:00 Poli Timișoara – AHC Potaissa Turda 

19:00 CS Minaur – CSU Suceava