Minaur câștigă la limită primul meci de la Turda

Joi seara, cu începere de la ora 20.00 Minaur Baia Mare a jucat primul meci din cadrul Trofeului Potaissa în compania echipei maghiare Balmazujvarosi KK.

Jocul a debutat cu ai noștri la conducere în primele 5 minute, până la 2-1.  Au urmat patru goluri consecutive ale adversarilor, care a dus scorul la 2-5.  Minaur a început cursa de urmărire, însă două eliminări, ratarea unei lovituri de la 7 metri și alte câteva ratări au făcut să nu ne putem apropia la mai mult de un gol, în ciuda faptului că în apărare băieții noștri au făcut un joc bun. Repriza s-a încheiat cu scorul de 12-13.

Reveniți de la vestiar foarte motivați băimărenii au preluat rapid conducerea și nu au mai fost egalați până la final, conducând pe alocuri și cu 3 goluri (23-20). Ne-am apărat din nou foarte bine, încasând de data acesta doar 10 goluri, chiar dacă în trei ocazii am jucat în inferioritate numerică. De remarcat că ne-a ajutat și poarta, în mod special Bucătaru care a apărat un 7 metri. În atac Minaur a făcut și spectacol, Yuri Pop marcând un gol superb cu spatele la poartă. Scorul final a fost 24-23, ultimele minute fiind dominate de maghiari

Important de menționat că Raul Fotonea a reușit să ruleze întreg lotul, așa cum dealtfel și-a propus, cu scopul de a testa și a găsi cele mai bune variante de joc. Dovadă stă și faptul că din 16 jucători 12 au reușit să marcheze cel puțin un gol.

Minaur: Portari – Apostu, Bucătaru, Răzvan Pop. Jucători: Ragot (4), Căbuț (3), Bușecan (2), Câmpan (2), Yuri Pop (2), Sabou (2), Cristescu (2), Marta (2), Popescu (2), Mureșan (1), Haiduc (1), Halcă (1), Botea, Mihai, Nagy, Bodnărescu.

Următorul meci de la Turda are loc vineri, 11 august, de la ora 16.00, în compania echipei Dunărea Călărași.