Minaur Baia Mare încheie turul Ligii Zimbrilor cu un egal pe terenul campioanei României

Surpriză în cadrul etapei a XIII-a a Ligii Zimbrilor. Plecată la Dinamo București fără veteranii echipei, tinerii băimăreni au reușit să obțină un egal în Ștefan cel Mare. Mai mult, determinarea, lupta în spiritul legendei Minaur au cântărit mult mai mult în raport cu valorile individuale ale unei echipe calificate în grupele principale ale Champions League, campioana României la handbal masculin.

Minaur Baia Mare a făcut spectacol acasă la Dinamo București. Raul Fotonea a aliniat la start o echipă tânără, lot din care au lipsit Alexandru Csepreghi, Predrag Vujadinovik, Daniel Mureșan, Tudor Marta sau Aliaksandr Markelau. Poate niciun suporter băimărean nu s-a gândit la faptul că timp de 59 de minute Minaur Baia Mare, cu o echipă tânără, va arăta că se situează peste o echipă valoroasă care astăzi luptă în Liga Campionilor. Startul partidei le-a aparținut băimărenilor, care în minutul 16 conduceau deja cu scorul de 5-11. Până la pauză Dinamo București mai înscrie de 10 ori, timp în care băimărenii marchează 5 goluri, astfel că la finalul primei reprize scorul a fost de 15-16.

Începutul celei de-a doua reprize arată setea de puncte, dar și determinarea celor de la Minaur Baia Mare. Curajos, cu ajutorul paradelor excepționale ale lui Adrian Țenghea, în poartă dinamoviștilor înscriu rând pe rând Tudor Botea, Brajovic Vojislav și Georgel Haiduc. Campioana României ajunge pentru prima dată la conducere cu 8 secunde înainte de finalul partidei, când înscrie prin Kuduz Ante pentru scorul de 31-30. Raul Fotonea cere Time Out, dictează schema, iar la reluarea jocului, pivotul Albert Cristescu își asumă finalizarea, scor final 31-31.

CS Minaur Baia Mare: Adrian Țenghea (20 intervenții), Răzvan Apostu (1 intervenție- 7m) – Vojislav Brajovic ( 6 goluri), Andrei Popescu (5 goluri), Călin Căbuț (5 goluri), Sergiu Makaria (5 goluri), Georgel Haiduc (4 goluri), Tudor Botea (4 goluri), Albert Cristescu (2 goluri), Leonard Ștefan, Robert Nagy, Yuri Pop, Benjamin Szabo, Paul Oargă.

Antrenori: Raul Fotonea și Alexandru Sabou.

Minaur Baia Mare va susține ultima partidă din acest an, prima etapă din returul Ligii Zimbrilor, miercuri,12 decembrie, pe terenul celor de la CS HC Buzău. Până atunci însă, echipa antrenată de Raul Fotonea și Alexandru Sabou se pregătește de confruntarea cu AHC Dunărea Călărași, partidă contând în cadrul optimilor Cupei României. Aceasta va avea loc duminică, 9 decembrie cu începere de la ora 18:00 în Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri”.