Minaur Baia Mare câștigă lejer confruntarea din Liga Zimbrilor cu CSU Cluj

Liga Zimbrilor a programat miercuri seara de la ora 18.00 meciul dintre CSU Cluj și Minaur Baia Mare, contând pentru etapa a 21-a. Minaur și-a adjudecat victoria mai clar decât o arată scorul final. În absența lui Sergiu Makaria, aflat în perioada de recuperare după operație, Raul Fotonea l-a aruncat în luptă pe tânărul Erik Pop, în vârstă de doar 16 ani, care a și marcat un prim gol, chiar în meciul de debut pe prima scenă handbalistică a țării.

Meciul a fost controlat de la un capăt la altul de băimăreni, chiar dacă clujenii au dat o replică energică și în câteva rânduri chiar s-au apropiat periculos pe tabelă. În prima repriză Minaur s-a desprins la 5 goluri până la jumătatea reprizei (3-8) și a menținut avansul până la pauză. La revenire clujenii au fost mai eficienți și prin minutul 40 au reușit să se apropie la două goluri (17-19) și chiar au avut câteva ocazii de strânge și mai mult rezultatul. Călin Căbuț a calmat rapid situația cu trei goluri consecutive și Minaur a câștigat în cele din urmă, fără să se întrebuințeze excesiv.

Urmează partidele cu CSM Bacău (12 martie, la Baia Mare) și CSM Focșani (16 martie, la Focșani).

CS Minaur Baia Mare – Portari – Țenghea 7 intervenții, Apostu 3, Markelau – Jucători: Csepreghi 7, Căbuț 5, Ștefan 4, Haiduc 3, Botea 2, Mureșan 2, Erik Pop 1, Marta 1, Nagy 1, Vujadinovic 1, Popescu, Yuryi Pop, Cristescu.

Antrenori: Raul Fotonea, Alexandru Sabou.