Minaur Baia Mare a cedat în fața echipei AHC Dunărea Călărași

Echipa masculină a Clubului Sportiv Minaur Baia Mare a suferit o înfrângere în cadrul celei de-a XV-a etape a Ligii Zimbrilor. Formația băimăreană a cedat în fața celor de la AHC Dunărea Călărași, scor 31-32. Chiar dacă băieții antrenați de Raul Fotonea și Alexandru Sabou au avut un început de meci excelent, în repriza a doua aceștia au cedat, astfel că la final victoria i-a aparținut echipei situate pe locul III în clasamentul provizoriu al Ligii Zimbrilor.

Raul Fotonea și Alexandru Sabou au aliniat la start o echipă din care au lipsit Albert Cristescu, Tudor Marta, Aliaksandr Markelau, Sergiu Makaria. Nici Georgel Haiduc nu a intrat în teren, astfel că rolul de extremă a fost asumat de Daniel Mureșan. În pofida numărului mare de jucători accidentați, Minaur Baia Mare a intrat în teren motivată, hotărâtă să câștige împotriva echipei AHC Dunărea Călărași și în Liga Zimbrilor, așa cum a făcut-o în Cupa României. Debutul de partidă le-a aparținut băimărenilor, care pe parcursul primei reprize, în minutul 18 și 22, au condus și cu cinci goluri. Băimărenii nu au cedat diferența, iar la pauză se intră la vestiare cu un avans de patru goluri, scor 17-13.

În repriza a doua, AHC Dunărea Călărași găsește soluții pentru a ține piept celor mai importanți marcatori ai băimărenilor, Călin Căbuț și Alexandru Csepreghi. Mai mult, pe fondul unei apărări nu tocmai eficiente a băimărenilor, călărășenii reușesc egalarea în minutul 45 al partidei, scor 22-22, iar în minutul 54 preiau conducerea pentru prima dată în partidă, scor 27-28. Așa cum și-a obișnuit suporterii, finalul de meci este unul de infarct pentru băimăreni. Echipa lui Raul Fotonea și Alexandru Sabou cedează din nou conducerea ostilităților cu trei minute înainte de finalul partidei, când AHC Dunărea Călărași marchează de la 7 metri prin Gabriel Bujor. Băimărenii aleargă după egalare și o fac prin Yurii Pop, însă călărășenii obțin repede avantajul pe tabelă. Cu un minut înainte de finalul partidei, Minaur Baia Mare poate egala din nou, dar Andrei Popescu ratează aruncarea de la 7 metri. AHC Dunărea Călărași ratează și ea, iar pe finalul partidei Minaur Baia Mare nu mai poate marca, chiar dacă Alexandru Csepreghi pornește lansat către jumătatea de teren apărată de călărășeni.

Minaur:  Adrian Țenghea (10 intervenții), Răzvan Apostu – Călin Căbuț 6 goluri, Alexandru Csepreghi 5 goluri, Leonard Ștefan 5 goluri, Vojislav Brajovic 4 goluri, Andrei Popescu 3 goluri, Daniel  Mureșan 2 goluri, Predrag Vujadinovic 2 goluri, Robert Nagy 2 goluri, Tudor Botea 1 gol, Yurii Pop 1 gol, Georgel Haiduc, Paul Oargă, Benjamin Szabo.

Antrenori: Raul Fotonea și Alexandru Sabou.

Etapa următoare, Minaur Baia Mare va juca pe terenul celor de la CSA Steaua București, partida fiind programată să se desfășoare sâmbătă, 2 februarie, cu începere de la ora 17:30.