Lotul echipei de handbal feminin CS Minaur Baia Mare pentru sezonul competiţional 2018-2019

Echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Minaur Baia Mare se pregătește pentru Liga Florilor. În acest sens, a fost deja definitivat lotul cu care Baia Mare va ataca primul eșalon competițional. Acesta este compus din jucătoare care au făcut parte din echipa băimăreană care a promovat în prima ligă dar și de nume care sunt la prima experiență cu handbalul românesc.

Au fost păstrate nouă jucătoare din echipa care a evoluat în Divizia A, mai exact șase dintre titulare, care au o experienţă suficientă pentru a putea face faţă rigorilor primului eşalon valoric (Cristina Andriţă, Cristina Enache, Andreea Lipară, Iulia Poradnyk, Iulia Zaremba şi Oana Bondar), dar şi trei jucătoare tinere (Petruța Argyelean, Andreea Nastasă și Andreea Tecar).

Pentru a completa poziţiile deficitare şi mai ales pentru a întări lotul de jucătoare au fost transferate alte nouă jucătoare. Este vorba despre Adriana Medvedova (SVK) , portar, Marija Shteriova (MKD), inter stânga, Oana Cîrstea, extremă stânga, toate trei de la Dunărea Brăila, Yaroslava Burlachenko (UKR), pivot, de la HCM Slobozia, Sylwia Lisewska (POL), inter stânga, de la Kram Start Elblag (golgetera ultimelor două ediţii ale campionatului Poloniei), Helena Rysankova (CZE), inter dreapta, de la Cercle Dijon Bourgogne (Franţa), Alexandra Orşivschi, extremă stânga, de la CSM Bistriţa, Sonia Seraficeanu, extremă dreapta, de la CSM Slatina și Luciana Marin Popescu, centru, de la CSM Roman.

„Lotul echipei pentru sezonul viitor a fost alcătuit astfel încât să ne încadrăm în bugetul alocat echipei și pentru a ne realiza obiectivele stabilite, și anume clasarea pe unul dintre primele opt locuri ale Ligii Naționale. Au fost păstrate nouă jucătoare din echipă. Concurența în Liga Națională va fi una acerbă în sezonul viitor, existând opt-nouă echipe cu pretenții de a juca în Cupele Europene și cu bugete superioare echipei noastre”, a declarat Daniel Kotecz, team manager-ul echipei feminine de handbal.

„Este un lot destul de dificil deoarece este compus din două jumătăți, jumătate din ele sunt jucătoare din echipa care a promovat în Liga Florilor și cealaltă jumătate sunt fete care nu au mai jucat în Campionatul din România, astfel va fi greu cu adaptarea. Va fi nevoie de răbdare și multă muncă. O vom lua cu pași mărunți. Întâi așteptăm reunirea lotului iar mai apoi vom face testele de pregătire și după aia vom intra în febra primelor turnee amicale. Am fixat mai multe jocuri cu adversari foarte buni, echipe din România sau Ungaria care se află în prima parte a clasamentului și vor juca în Cupele Europene. Sperăm ca aceste meciuri să ne ajute să formăm un nucleu”, a mai spus Costică Buceschi, antrenor principal al echipei feminine de handbal.

Reunirea lotului feminin va avea loc pe data de 9 iulie.